National

Cum a ajuns TIBERIU NITU sa fie poreclit domnul NUP

Publicat: 07 mart. 2014
1

Aproape 95% dintre dosarele solutionate de Parchetul General in 2013 au fost inchise. Procentul este unul halucinant. Asta daca cifrele prezentate de procurorul general Tiberiu Nitu, la bilantul Ministerului Public, sunt corecte. Nitu, care a dobandit, astfel, porecla de NUP, refuza, insa, sa raspunda la intrebari ori sa ofere clarificari.

Secretomanie si solutii de neincepere a urmaririi penale in peste 94 la suta dintre dosare. Asa se caracterizeaza primul an de mandat al lui Tiberiu Nitu in functia de procuror general. Asta daca cifrele prezentate de seful Parchetului, la bilantul activitatii pe anul 2013, sunt reale.

Citeste si Nitu: Nu sunt probleme in cazul interceptarilor, va asigur ca ele sunt folosite la nivel national

Au fost inregistrate 17.900 de plangeri impotriva solutiilor de netrimitere in judecata dispuse de procuror. Aceasta cifra reprezinta 3 la suta din totalul solutiilor de netrimitere in judecata dispuse de procurori.

Un calcul simplu arata ca procurorii au dispus solutii de netrimitere in judecata in 599.400 de dosare. Ori, daca luam in calcul numarul total de cauze solutionate in 2013 procentul devine halucinant. „

Citeste si Victor Ponta anchetat pentru neglijenta in serviciu? Vezi cine cere asta

In anul 2013 am avut de solutionat un milion 825 de mii de dosare penal. Am solutionat 635 de mii de dosare”, spune Nitu.

Asadar, din cele 635.000 de dosare solutionate, aproape 600.000 au fost inchise. Procentual vorbind, peste 94% dintre dosare au fost solutionate cu neinceperea urmaririi penale. La capitolul exemple, printre dosarele inchise se numara cel de plagiat al premierului Victor Ponta, cel de incalcare a regimului armelor si munitiilor al fostului premier Adrian Nastase sau cel al accidentului din Muntenegru. Tiberiu Nitu refuza, insa, sa raspunda la vreo intrebare, scrie realitatea.net

Citeste si Tiberiu Nitu cere presedintelui Basescu sa nu promulge noul Cod Penal

Comentarii
 • CITITI IN ZIUA NEWS RAPORTUL CORPULUI DE CONTROL AL MINISTRULUI TRANSPORTURILOR .
  “Radiografia dezastrului de la CFR Călători .
  Managerul privat al CFR Călători, Valentin Dorobanţu, botezat de ceferişti “Smart”, pentru şmecheriile pe care le-a regizat şi încă le mai regizează în zona transportului feroviar de călători, a intrat în vizorul procurorilor DNA şi Poliţiei Române pentru “performanţa” de a trage pe linie moartă compania de stat”
  DNA TREBUIE SA -I RIDICE CU AUTOCARUL …CAT DE CURAND.
  AJUNGE CU BATAIA DE JOC PE BANI PUBLICI.
  DOROBANTU VALENTIN, ALEXANDRA GATEJ,CLAUDIU DUMITRESCU, DANA RACHILA GALBEN, CARMEN MARIA POPESCU, MIU ILEANA, MANTESCU CRISTINA, LILIANA CONSTANTINESCU, MANTOIU CORNEL, ZAHARIA ADRIAN, MARCELA NAE, ZAMFIR EMIL, PROTOPOPU GABRIEL, NITA ROBERT, TIMIS BOGDAN,CRINTEA STEFAN, ETC.
  LA PUSCARIE CU VOI , HAHALERELOR !

Adauga un comentariu