Actualitate

Cum a decurs slujba de Boboteaza la Mitropolia Iasi – MEGA GALERIE FOTO,VIDEO

Publicat: 06 ian. 2015
UPDATE 11:38 – La slujba de sfintire a apei, care a avut loc la Mitropolia Moldovei si Bucovinei, au participat aproximativ 2.000 de credinciosi.
STIRE INITIALA – Astazi, 6 ianuarie, Biserica Ortodoxa sarbatoreste Botezul Domnului – Boboteaza. In aceasta zi, in cadrul Sfintei Liturghii se va oficia slujba Aghesmei Mari in toate bisericile de parohie si de manastire. Credinciosii vor lua apoi apa sfintita pentru a o gusta in fiecare dimineata, pe nemancate, pana pe 14 ianuarie, inclusiv.

Vezi si Sute de politisti actioneaza la Iasi de Boboteaza

Credinciosii din toata Moldova vor participa astazi la Sfanta Liturghie, atat in bisericile parohiale, cat si in asezarile monahale. La Catedrala Mitropolitana din Iasi, slujba Aghesmei Mari se va sluji pe treptele din fata Resedintei Mitropolitane de catre Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. (Foto: Gheorghe Neamtu).
Comentarii
  • indiferent de formulare, „slujitorul”, nu are ce cauta in context
   slujitor, printre alte asocieri, este sinonim si cu sluga
   niciun tata bun nu isi numeste copiii slujitori
   ca atare, nici Dumnezeu [T̲a̲t̲a̲l̲ nostru care Esti in Ceruri] nu Isi numeste copiii slujitori
   cine crede ca Dumnezeu are nevoie de slugi/slujitori se insala amarnic si traieste in minciuna

   • SLUJITÓR ~oáre (~óri, ~oáre) m. și f. 1) fig. Persoană care lucrează cu devotament într-un domeniu de activitate. ~ al artei. /a sluji + suf. ~tor
    …ca sa nu te mai dai asa destept/desteapta!
    Pe de alta parte, eu nu sunt Dumnezeu, asa incat ii pot numi SLUJITORI pe toti popii, indiferent de context, caci… nu-mi sunt copii (asta dac-as lua in considerare elucubratiile tale cu pretentii de „argumentare logica”!

 • Superba galeria foto!As zice ca poate fi pusa pe muzica: Bach:Fuga la Butoaie si Johann Strauss: Voievodul Tiganilor! Sincere felicitari fotografului pentru rabdare si pentru SIMTUL UMORULUI!

 • Bineinteles ca toate cioarele spurcate au facut din sarbatoarea asta o mizerie … toti prostalai pamantului la luat aghiaszma,toti inghesuitii care habar n-au de credinta si transforma sarbatoarea asta intr-o marlanie fara margini,iar unii sunt si fericiti c-au fost acolo ….

Adauga un comentariu