Info Turism

Cum a devenit Ucraina raiul influencerilor, dupa serialul Cernobil

Publicat: 12 iun. 2019
9

Dupa ce Game of Thrones s-a incheiat, HBO a reusit sa dea lovitura cu un nou serial, care a depasit toate asteptarile. E vorba de mini-seria Chernobyl, care are cinci episoade, si care descrie cel mai mare dezastru nuclear din istoria lumii explozia unui reactor de la centrala nucleara din Ucraina.

Mini-seria Cernobil, produsa de HBO, a devenit cel mai urmarit serial din istorie, devansand chiar alte productii de succes precum Game of Thrones, Breaking Bad sau Clanul Soprano.

Pe parcursul a cinci episoade, serialul arata cum s-a produs explozia, cum s-a intervenit dupa si cum au incercat autoritatile sovietice sa musamalizeze totul. Dupa difuzarea serialului, interesul pentru zona din Ucraina prezentata in film a devenit extrem de mare.

Agentiile de turism care organizeaza excursii si vizite in apropierea zonei periculoase de la Cernobil sustin ca rezervarile au crescut cu 40% dupa difuzarea serialului produs de HBO. Interesul este imens, sustin acestia.

Serialul a fost lansat pe 6 mai, iar pana la finalul lunii, compania ucrainiana SoloEast, care se ocupa de rezervari, a raportat o crestere de 30% comparativ cu luna anului mai 2018, iar pentru lunile iunie, iulie si august, cresterea este estimata la 40%.

Dupa ce reactorul de la Cernobil a explodat, in 1986, autoritatile au instaurat o asa numita zona de siguranta, in care nu are voie sa intre nimeni. E un perimetru de 30 de kilometri din jurul fostei centrale nucleare care este inchis.

Chiar si asa, in speranta ca vor prinde cele mai tari fotografii pe Instagram, influencerii si nu numai se apropie extrem de mult de zona considerata periculoasa.

Julia Baessler este o tanara care s-a fotografiat in zona orasului Pripeat, cel mai apropiat de centrala nucleara Cernobil.

“Uitandu-ma la orasul abandonat Pripyat…a fost parca o experienta din alta lume, este ca si cum toata lumea de pe pamant a disparut de multa vreme si tu esti singurul care a supravietuit cumva”, a scris Baessler pe Instagram.

Adauga un comentariu