Actualitate

Cum a fost păcălit un elvețian de amanta româncă. Suma de un milion de franci a fost furată!

Publicat: 05 dec. 2021
Bărbatul a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare, cu suspendare timp de doi ani

Surpriză neplăcută pentru un elvețian. Bărbatul a fost ”fentat„ de amanta româncă, iar la mijloc se află o sumă de un milion de franci care a fost furată.

Un bărbat din Elveția, director al unei companii cunoscute, a fost acuzat de deturnarea a peste un milion de franci elvețieni chiar din seiful companiei. Bărbatul a recunoscut în fața judecătorilor că a făcut acest lucru pentru amanta româncă. Bărbatul a povestit cum s-a cunoscut cu femeia respectivă și ce a făcut, de fapt, cu banii pe care i-a luat din seif.

Fostul manager a explicat, în fața instanței, faptul că ”a cedat la solicitările” româncei, astfel că, timp de zece ani, a furat banii companiei. Milionul de franci a fost „însușit” între 2008 și 2018.

Cum s-a cunoscut elvețianul cu femeia din România și ce a făcut cu banii

Povestea lor a început cu peste zece ani în urmă, când bărbatul din Elveția a cunoscut-o pe româncă într-un club de noapte din Ticino. De atunci, între cei doi s-a legat mai mult decât o amiciție, ajungând să îi fie amantă. De-a lungul anilor, bărbatul a deturnat din seiful companiei sume considerabile de bani, sume care ajungeau, mai apoi, în posesia amantei din România.

Totuși, detaliile „spumoase” ale poveștii de dragoste au fost aflate abia pe 3 decembrie, când bărbatul de 72 de ani s-a prezentat în fața instanței de judecată, fiind acuzat de delapidare în formă continuată, fals în înscrisuri în formă continuată și spălare de bani. Elvețianul a recunoscut faptul că a retras de cel puțin 350 de ori numerar din operațiunile societății. Mai mult decât atât, a modificat și foile Excel ale rapoartelor de numerar.

Bărbatul a folosit banii pentru a acoperi costurile nivelului de trai ridicat, iar transferuri bancare în valoare de aproximativ 800.000 de franci au fost făcute către româncă.

„M-am lăsat păcălit. Aveam o anumită simpatie pentru ea și de aceea am cedat la solicitările ei”, a declarat bărbatul de 72 de ani în fața Curții de Asistentă Penală prezidată de judecătorul Amos Pagnamenta.

Pe de altă parte, avocatul apărării, Ceroni, a declarat despre clientul său că este 

„un om care și-a dedicat viața celorlalți. Lovitura morții mamei sale a fost foarte dură. Apoi, instabil și fragil din punct de vedere emoțional, a fost înșelat de româncă. A căzut într-un fel de spirală în care, fără luciditate și fără conștientizare, a făcut aceste greșeli. Este un om distrus, singur și deprimat. A fost o victimă a femeii, singura persoană de care se agățase în acea perioadă de depresie“.

Bărbatul a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare, cu suspendare timp de doi ani. De asemenea, trebuie să restituie suma restantă de 491.000 de franci elvețieni. Jumătate a fost deja restituită.
Adauga un comentariu