Actualitate

Cum a murit bărbatul încătușat de polițiști în Centrul Vechi

Publicat: 29 iun. 2020
ALT=
Cum a murit bărbatul încătușat de polițiști în Centrul Vechi

Cum a murit bărbatul încătușat de polițiști în Centrul Vechi. Un tânăr în vârstă de aproximativ 30 de ani a murit, în această noapte, după ce a fost încătușat de polițiști, în Centrul Vechi din București. Acesta a fost imobilizat de polițiști după ce a distrus o terasă.

Bărbatul a fost legat la mâini și la picioare după ce ar fi lovit un polițist în timpul imobilizării, după care a spus că îi este rău. Polițiștii au chemat o ambulanță, dar, din păcate, a fost prea târziu. Bărbatul decedase deja.

Din primele informații, se pare că totul a plecat de la o tentativă de sinucidere. Tânărul a amenințat că se va arunca în fața mașinii, pe o trecere de pietoni. Trecătorii au sunat imediat la 112, iar la fața locului au ajuns câteva echipaje de Poliție. La sosirea oamenilor legii, acesta a devenit agresiv, a aruncat câteva ghivece cu flori de pe o terasă din zonă și a făcut tot posibilul să se opună încătușării. Însă polițiștii au reușit, în cele din urmă, să îl încătușeze, cu intenția de a-l transporta la Spitalul Obregia, pentru internare.

Cum a murit bărbatul încătușat de polițiști în Centrul Vechi: Era sub efectul drogurilor!

Din păcate, acest lucru nu a mai avut loc. La scurt timp după încătușare, bărbatului i s-a făcut rău. Oamenii legii l-au descătușat, l-au stropit cu apă și au chemat Ambulanța. Echipajul medical, solicitat de polițiști, a aplicat măsurile specifice și l-a resuscitat timp de aproximativ 50 de minute, însă în jurul orei 22.30 a declarat decesul persoanei întrucât bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Cauza decesului ar fi un stop cardio-respirator.

Martorii spun că acesta se afla sub efectul drogurilor, dar și că oamenii legii au stat cu genunchiul pe el.

Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost transportat la Institutul Național de Medicină Legală pentru necropsie.

Bărbatul era îmbrăcat doar în pantaloni scurți și nu avea acte asupra sa, așa că nu a fost identificat. Surse din anchetă spun că ar fi vorba despre o persoană fără adăpost.

Polițist, cu genunchiul pe gâtul unui bărbat

Un poliţist din Reşiţa a fost filmat luna aceasta în timpul unei intervenţii când stă cu genunchiul pe gâtul unui bărbat întins la pământ, asemeni cazului american „George Floyd”. Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a declanşat o anchetă, arătând că există „toleranţă zero” faţă de astfel de fapte.

Poliţia Română susţine că la nivelul instituţiei „se manifestă toleranţă zero faţă de orice încălcare a legii”, indiferent de calitatea persoanelor şi se vor dispune măsuri în consecinţă, de fiecare dată când vor fi constatate abateri de la prevederile legale.

Reprezentanţii IPJ Caraş Severin au declarat că în 20 mai, pe raza municipiului Reşiţa s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unui poliţist din cadrul instituţiei.

La faţa locului au fost dirijate de urgenţă echipaje din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa.

Pe timpul efectuării cercetării la faţa locului a acestui eveniment rutier, a izbucnit un conflict spontan între două persoane aflate în mulţimea adunată lângă perimetrul accidentului.

„Având în vedere numărul mare de oameni strânşi la locul accidentului, pentru evitarea escaladării conflictului şi degenerării situaţiei, poliţiştii au acţionat imediat pentru imobilizarea persoanelor implicate în conflict”, au precizat reprezentanţii IPJ Caraş Severin.

Acestea au fost îndepărtate din mulţime şi conduse la sediul poliţiei pentru luarea măsurilor legale.

Conducerea IPJ Caraş-Severin a dispus verificări interne cu privire la modul de intervenţie a poliţiştilor în acest caz, în funcţie de rezultatul acestora urmând a fi aplicate măsuri legale.

Comentarii
Adauga un comentariu