Local

Cum a murit Draga Olteanu Matei. Prof. dr. Diana Cimpoeșu explică felul în care a decedat cunoscuta actriță- LIVE VIDEO

Publicat: 18 nov. 2020
Draga Olteanu Matei
Draga Olteanu Matei a murit

Draga Olteanu Matei a murit în această dimineaţă pe patul unui spital din Iași. Internată la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi după ce a fost transportată de urgenţă de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, Draga Olteanu Matei avea o stare de sănătate şubredă, o stare de sănătate care era accentuată şi de problemele de sănătate, dar şi de faptul că aceasta avea o vârstă considerabilă.

Prof. Dr. Diana Cimpoesu, medic coordonator UPU-SMURD Iași a vorbit despre felul în care pacienta s-a stins din viaţă şi despre faptul că starea ei de sănătate era critică.

Prof. Dr. Diana Cimpoeșu explică cum a murit Draga Olteanu Matei

Într-o intervenţie telefonică, prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași a explicat felul în care marea actriţa a încetat din viaţă. Aceasta a menţionat ca pe tot parcursul internării, starea de sănătate a Dragei Olteanu Matei a fost una gravă. Aceasta a fost ţinută la Terapie Intensivă, sedata şi intubata. În cele din urmă, din păcate, inima acesteia a cedat iar în pofida eforturilor mari depuse de medici, viaţa artistei nu a mai putut fi salvată:

În cursul acestei gărzi, la ora 2.11 minute, pacienta era la Terapie Intensivă susţinută hemodinamic şi respirator unde a avut o evoluţie nefavorabilă. Inima actriţei a încetat să mai bată. Pe tot parcursul internării starea ei de sănătate s-a menţinut critica, au fost depuse eforturi considerabile a fost intubata, ventilata mecanic, sedată, susţinută din punct de vedere al funcţiilor vedare. Fiind vorba de 87 de ani de boli cardiovasculare şi endocrine, evoluţia a fost, din păcate, una nefavorabilă. Evident, echipa medicală suferă când pierde fiecare pacient. Cu atât mai mult când este vorba despre o mare personalitate a României. A fost transferată de la UPU Piatra Neamţ. A fost de la început o pacientă într-o stare gravă care avea nevoie de o intervenţie gastro. La doamna nu a existat suspiciunea unei infectări cu COVID-19. A fost negativ la momentul internării.

Alexandru Arsei este devastat de pierderea Dragei Olteanu Matei

Alexandru Arsinel a fost devastat de vestea cum că Draga Olteanu Matei a murit. Într-o intervenţie la un post de televiziune, actorul a descris-o pe Draga Olteanu Matei că fiind o actriţă desăvârşită, o actriţă care şi-a pus definitiv emblema pe teatrul românesc. Alexandru Arsinel a menţionat faptul că era o parteneră de scena extraordinară

Era creatoare de scenă, actriţă de film, îndrumătoare în domeniului teatrului. Ea s-a retras la Piatra Neamţ. A fost preşedintele festivalului de umor. A fost foarte iubita de către public, de către forul care a sprijinit-o în tot. O mare actriţă. Am avut bucuria să joc alături de dumneai. O parteneră extraordinară. Renunţă la aplauze ca să mă împingă pe mine pe scenă ca să acaparez succesul. De o generiozitate extraordinare. Este o mare pierdere, marii artişti dispar uşor, uşor. detalii aici

 

Comentarii
  • m-am saturat de aceasta exprimare „…evolutia a fost una nefavorabila…” !!! parca spuneati ca este bine, stabila, acum veniti cu propozitii de acest fel? Sau voi, tot ce intubati ajunge la doi metrii sub pamant!! Dumnezeu s-o ierte si s-o odihneasca in pace. Ar fi trebuit sa faceti orice ca sa o salvati. de fapt ar trebui sa faceti totul ca sa salvati vietilor oamenilor nu sa-i lasati sa moara la ATI. In cele doua razboaie mondiale (in special in primul razboi mondial) , medicii de pe front erau protejati pentru a putea avea grija de raniti, acum cand voi sunteti in prima linie, voi nu mai salvati pe nimeni, me bagati in mormant cu multa seninatate!! Ce vremuri traim!!

  • Trist și adevărat! O doamnă minunată, o actrița desăvârșită care ne_a descrețit frunțile și ne_a bucurat cu rolurile sale! Dumnezeu s-o ierte și sa o odihnească în pace! Veșnică pomenire!

  • In tara asta avem numai profesori-doctori dar nu prea mai avem medici. Doamna profesor -doctor nu ne-a spus daca s- a efectuat o interventie gastrointestinala,era important. In rest numai scuze si parari de rau ,in ce hal a ajuns tara asta. O tara plina de falsuri,falsi medici,falsi profesori,falsi ingineri. Ce timpuri de rahat,ce oameni de rahat. D-zeu s- o ierte si pe noi toti !!!

  • In tara asta avem numai profesori-doctori dar nu prea mai avem medici. Doamna profesor -doctor nu ne-a spus daca s- a efectuat o interventie gastrointestinala,era important. In rest numai scuze si parari de rau ,in ce hal a ajuns tara asta. O tara plina de falsuri,falsi medici,falsi profesori,falsi ingineri. Ce timpuri de rahat,ce oameni de rahat. D-zeu s- o ierte si pe noi toti !!!

  • CHIAR NU POT INTELEGE PENTRU ORICE AFECTIUNE SE TRECE LA INTUBARE??? NU CUMVA ASTA ESTE O METODĂ DE ULTIMĂ ORĂ PENTRU A INDUCE MOARTEA PACIENTULUI??? ȘI CE DACĂ AVEA 87 ANI . PUTEA SĂ AIBĂ SI PESTE 100. DAR DACXA I SE APLICA TRATAMENTUL CORESPUNZĂTOR CRED CĂ AR FI TREBUIT SĂ AIBĂ ȘANSE SĂ TRĂIASCĂ

  • De ce nu mi-ati publicat comentariul? Cum de nu mai poate fi salvat nimeni? pentru orice afectiune – intubare!!! Ati schimbat regulile medicinei? Ce dacă avea 87 de ani? Putea să aibă si peste 100. Dacă medicii erau interesați de constiinta lor morala si de pacient o puteau trata… Nu mai spun multe ca este dezgustator ce se intampla???!!!

  • A fost intubata? Ventilata mecanic? Sedată? Daca avea si alte afectiuni in afara de ceea de gastrita hemoragica, inteleg. Dar, pentru gastrita hemoragica tratamentul se aplica medicamentos cu injectii de Fitomenadion, Etamsilat si Adrenostazin, cit si perfizie cu solutie de sare. Nimic mai mult, fara intubare, ventilare, sedare. Numai tratamentul sus mentionat. Si cu asta, gata. Inca odata: Etamsilat, Fitomenadion is Adrenostazina. Tratamentul cu aceste trei medicamente aplicat injectabil intravenos (impreuna cu solutia sarata), ar trebui sa aiba efect suta la suta ptr. o reuperare/vindecare totala. „Evident, echipa medicală suferă când pierde fiecare pacient.” Hai, mai lasati-ma cu timpenii de astea ale medicilor. Dupa zece minute, cum a si iesit din sala, a si utat de pacient(a) tratata.

  • A fost intubata? Ventilata mecanic? Sedată? Daca avea si alte afectiuni in afara de ceea de gastrita hemoragica, inteleg. Dar, pentru gastrita hemoragica tratamentul se aplica medicamentos cu injectii de Fitomenadion, Etamsilat si Adrenostazin, cit si perfizie cu solutie de sare. Nimic mai mult, fara intubare, ventilare, sedare. Numai tratamentul sus mentionat. Si cu asta, gata. Inca odata: Etamsilat, Fitomenadion is Adrenostazina. Tratamentul cu aceste trei medicamente aplicat injectabil intravenos impreuna cu perfuzia (impreuna cu solutia sarata), ar trebui sa aiba efect suta la suta ptr. o reuperare/vindecare totala. „Evident, echipa medicală suferă când pierde fiecare pacient.” Hai, mai lasati-ma cu timpenii de astea ale medicilor. Dupa zece minute, cum a si iesit din sala, a si utat de pacient(a) tratata.

  • Pacat! In 1983, m-am operat de apendicita inflamata la spitalui militar din Bucuresti-Operatia pe viu, cu injectie locala. Rezultatul=excelent-cicatricea mai subtire decit un fir de ata alba! Ce timpuri, ce doctori! 6 luni mai tirziu-am fugit din tara! La timp!

  • Nu mi-a plăcut expresia,..vârstă CONSIDERABILĂ,… unii ajung bine și la 112 ani,… ADEVĂRUL ESTE CĂ, SPECIALIȘTII AU DISPĂRUT ÎN TOATE DOMENIILE INCLUSIV ÎN MEDICINĂ,… ÎN PRIMUL RÂND TREBUIA AVUT ÎN VEDERE UN SPRIJIN MEDICAMENTOS PENTRU INIMĂ ȘI ÎN A 2-A FAZĂ CELELATE,… RATEU LA SPITALUL SF.SPIRIDIN,… CÂTE RATEURI AVEȚI PE ZI ?

Adauga un comentariu