National

Cum a reusit Familia Iohannis sa plictiseasca romanii din New York

Publicat: 27 sept. 2015

Familia Iohannis a fost prezenta la Summitul ONU de la New York, iar la finalul acestei intalniri a avut o intrevedere cu romanii din diaspora. N-a avut mare lucru de spus, in afara de un politicos multumesc adresat masinal oricui avea sa-i comunice un gand. Un multumesc repetat la nesfarsit, cand sobru, cand insotit de celebrul zambet arborat ca printr-o apasare de buton. Greu de extras o stire, o idee cu putina substanta, o formulare inspirata. Totusi, ce s-a vazut/ auzit la fata locului?

Saracia de idei a presedintelui n-ar fi o mare noutate. Prin asta s-a remarcat la mai toate intalnirile cu diaspora la care am avut ocazia sa-l urmaresc nemijlocit (Berlin, Paris), scrie jurnalistul Dan Tapalaga.

Citeste si Bani cu miros penal incasati de Iohannis. Procurorii DNA verifica dosarul averii familiei

Genul asta de discurs plat, golit de orice sclipire, este calea sigura spre irelevanta. Un presedinte isi exercita autoritatea inainte de orice prin forta ideilor puse in circulatie. Cand aceste idei, oricat de generos suna ele (stat de drept, educatie, legi clare) devin simple lozinci, intreaga autoritate a presedintelui se topeste ca un fum.

Citeste si Coruptii condamnati definitiv, oameni buni daca vor sa candideze din partea PNL

Apoi, forta unui lider vine si din capacitatea de a empatiza cu publicul, de a transmite emotii in care se regasesc cat mai multi. Pentru asta, da, este nevoie de putina actorie, joc de scena. Face parte din fisa postului. Nu veti vedea un lider american, ca tot suntem la New York, ajuns mare prin capacitatea iesita din comun de a-si adormi publicul sau de a-l ignora cu desavarsire. Pentru Klaus Iohannis, clasicele bai de multime par un chin nesfarsit. In cele mai multe situatii, interlocutorul se izbeste de figura presedintelui ca de un zid de beton.

Citeste si Nici nu s-a terminat renovarea Vila LAC 3 ca deja Iohannis a dispus inceperea lucrarilor si la Vila Predeal

In rare situatii, pe fata presedintelui explodeaza un zambet de receptioner amabil care se sterge in secunda doi.

Cea care cauta, de regula, camera de filmat si multimile pare mai degraba sotia presedintelui, Carmen Iohannis.

Citeste si Carmen Iohannis, 6 luni de mandat, 6 plimbari in strainatate. Critici venite din toate partile

Relevanta pentru decuplarea de preocuparile cetatenilor  este replica adresata unui roman venit la intalnirea de la New York. Omul s-a plans presedintelui ca nu se mai simte reprezentat de politicienii de azi. Klaus Iohannis i-a sugerat politicos sa discute chestiunea cu liderii politici de la Bucuresti, de parca omul venise la dispeceratul pentru urgente medicale, mai scrie Dan Tapalaga.

Citeste si Scrisoare catre Carmen Iohannis: „Opriti-va din shopping si vizitati orfelinatele din

Citeste si  Vesti bune pentru romani! CARMEN IOHANNIS si-a angajat al patrulea creator de moda

Citeste si Atac dur la Presedinte: „Ne cere sa strangem cureaua, iar pentru el si nevasta-sa beneficiaza

Citeste si Inca o gafa marca Carmen Iohannis. IGNORA SFATURILE designerilor. Vezi cum a fost

Adauga un comentariu