Sport

Cum a revenit Ianis Hagi în grațiile lui Steven Gerrard. Detalii de la Glasgow: „Are o viziune briliantă”

Publicat: 30 dec. 2020
Ianis Hagi lăudat de Steven Gerrard
Ianis Hagi

Ianis Hagi (22 de ani) a trecut peste perioada dificilă în care Steven Gerrard l-a ținut mai mult bancă, fiind decisiv pentru Rangers în ultimele partide din campionat.
Pentru a afla mai multe detalii legate de forma lui Ianis Hagi, Digi Sport a stat de vorbă cu unul dintre editorii publicației Ibrox Noise, Danny Grant. Lansat în 2011, Ibrox Noise este unul dintre cele mai populare site-uri accesate de fanii lui Rangers pentru știri și analize legate de club.
Danny Grant a vorbit despre schimbarea tactică făcută de Steven Gerrard și revenirea lui Ianis Hagi în prim-plan:

„Când Ianis a semnat cu Rangers, am știut că am pus mâna pe un internațional român, fiul unei legende, iar primele sale jocuri pe Ibrox au fost de-a dreptul impresionante. În acest sezon, el a fost pus în dificultate de ritmul de joc al campionatului scoțian, a arătat că trebuie să mai lucreze la condiția fizică. Are o viziune briliantă, gândește repede și se descurcă excelent pe spațiile restrânse. De asemenea, Ianis Hagi nu are o problemă să pună umărul în apărare, poate încasa lejer loviturile specifice campionatului, nu-l deranjează. Steven Gerrard a schimbat puțin sistemul în ultimele meciuri și a ales să joace cu Kemar Roofe pe post de vârf, astfel că Hagi a primit mai multe șanse. Rezultatul s-a văzut pe teren, devine din ce în ce mai încrezător în forțele sale. A părut neliniștit pentru o perioadă, însă cu siguranță există o tonă de potențial în dreptul lui Ianis Hagi”, a spus Danny Grant.

Cifrele lui Ianis Hagi din campionatul Scoției, în prima parte a sezonului 2020/2021

Meciuri jucate: 17 din 20 (10 ca titular)
Goluri marcate: 3
Pase decisive: 7 (locul 2 în Scoția, după colegul James Tavernier, care are 8)
Acuratețea paselor: 81%
Procentajul driblingurilor reușite: 52%

În Europa League, Ianis Hagi și-a trecut în cont un gol, în ultima etapă, cu Lech Poznan. Rangers este lider detașat în Scoția, cu 56 de puncte, la 16 lungimi de rivala Celtic. Ocupanta locului 2 are însă și trei restanțe de disputat. În runda următoare, Rangers joacă pe terenul lui St. Mirren, miercuri, de la ora 17:00. Celtic va primi vizita celor de la Dundee Utd.

Steven Gerrard, cuvinte de laudă la adresa lui Ianis Hagi

Ianis Hagi a adus victoria pentru echipa sa, Rangers, în ultima partidă de campionat cu Hibernian, scor 1-0.

„Ianis a primit șansa de a reveni în echipă și a profitat de ea. Sunt, din nou, foarte mulțumit de prestația sa, așa cum am fost și etapa trecută. Este într-un moment bun. E încă tânăr și se dezvoltă. L-am putea vedea obosind în ultimele etape. A fost un meci greu. Știam că va fi o provocare. Hibernian s-a organizat foarte bine. Este o victorie importantă. Am învins o echipă bună. Jucătorii ar trebuie să fie mândri pentru această victorie”, au fost cuvintele lui Steven Gerrard, după partida cu Hibernian.

Adauga un comentariu