National

Cum a salvat un ardelean 40 de vieti cu un site

Publicat: 30 apr. 2012
1
In doi ani, Titus Banc a salvat viata a zeci de romani cu ajutorul donatorilor care s-au inscris pe un site creat de el si care au donat sange cand au fost solicitati.
„Site-ul www.donatorionline.ro este o solutie inteligenta la o prostie romaneasca”, spune bistriteanul Titus Banc, cel care l-a creat in urma cu doi ani cand, in doar 50 de minute, trebuia sa faca rost de sange pentru a-si salva tatal. Acum, pe site sunt inscrisi peste 500 de oameni din toata tara. La inceput erau 200 de voluntari care, atunci cand suna telefonul, mergeau si donau sange pentru a salva viata unor necunoscuti.
Bistriteanul spune ca se bucura ca numarul voluntarilor de pe site creste de la luna la luna. „Am facut site-ul ca altii sa nu treaca prin ce am trecut eu. Ideea mi-a venit cand ma plimbam cu masina, cu un prieten bun. Ii spuneam ca oricine putea fi in locul meu, el sau altcineva drag”, marturiseste Banc.
Crede ca site-ul sau si-a atins scopul. „Il verific cam o data pe luna si ma bucur enorm cand vad ca numarul donatorilor creste. Acestia sunt oameni adevarati. Cand suna telefonul, merg la primul centru de transfuzii si doneaza sange ca sa salveze viata unor oameni pe care nici nu-i cunosc. Acestia sunt eroii adevarati”, afirma Banc.
Pentru 40 de familii din toata tara, site-ul inseamna a doua sansa la viata. O astfel de familie e cea a mediatorului Razvan Citu din Bistrita. Unchiul sau trebuia sa faca o operatie si avea nevoie urgenta de sange. Site-ul l-a salvat. „Donez de mult timp sange si auzind de site mi s-a parut normal sa intru in baza lor de date”, spune Razvan Citu. Acesta este recunoscator si i-a multumit personal celui care l-a creat. „La scurt timp dupa ce am dat drumul site-ului, in localul meu din Bistrita a intrat un om care mi-a zis «multumesc». Nu intelegeam de ce. Apoi mi-a spus ca datorita site-ului a facut rost de sange pentru unchiul sau”, povesteste Banc. El mai zice ca este sunat de jurnalisti din toata tara care s-au intalnit cu oameni care sunt acum in viata datorita site-ului sau.
sursa: Adevarul de Cluj-Napoca
Adauga un comentariu