Actualitate

Cum acţionau hoții care spărgeau bancomante. Autorii, duşi la audieri. Marcel Vela a anunţat capturarea bandei – LIVE VIDEO

Publicat: 22 oct. 2020
Marcel Vela, cu mască de protecție, vorbește la microfon
Marcel Vela, ministrul de Interne

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a transmis că banda specializată în Occident care spărgeau bancomante în România a fost capturată. Ministrul a precizat în intervenția publică avută joi, 22 octombrie 2020, că a fost prinsă a doua grupare infracțională care acționau asemănător, în acest an. Suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi instanţei pentru mandate de arestare pentru 30 de zile.

„Aşa cum ştiţi, în lună martie a fost mediatizat un caz, o bandă specializată în Occident, în furturi de bancomate. În noaptea care a trecut, după misiuni operative complexe, a fost capturată o a doua grupare infracţională care acţiona în acelaşi mod”, a declarat Marcel Vela.

Patru indivizi au fost prinși în flagrant

Procurorii DIICOT și mai mulți polițiști au efectuat cercetări în ceea ce privește situația mai multor furturi și tentative de furt din ATM-urile din Galați și Vrancea. Hoții detonau bancomatele cu explozibil. Din fericire, bărbații au fost prinși în flagrant, în momentul în care voiau să sustragă o sumă de bani. Indivizii se deplasau și cu un autovehicul cu numere false. Secretarul de stat Bogdan Despescu a precizat că patru indivizi au fost prinși imediat, iar în urma acțiunii nu s-au înregistrat victime.

„În ultimele săptămâni, colegii mei poliţişti, sub îndrumarea procurorilor DIICOT, au desfăşurat investigaţii privind mai multe furturi şi tentative de furt din bancomate. Modul de operare folosit de autori a fost prin utilizarea unor mecanisme artizanale cu substanţe explozibile provenite din surse de aprovizionare internă. În operaţiunea ATM au fost angrenaţi poliţişti din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale, Direcţiei de Investigaţii Criminale şi specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică. Noaptea trecută au fost prinşi în flagrant, în Vrancea, patru bărbaţi din judeţul Galaţi care încercau să sustragă o sumă de bani dintr-un bancomat. S-a folosit armamentul din dotare, pentru că persoanele bănuite au încercat să fugă. Se deplasau cu un autoturism cu numere false. Ca urmare a intervenţiei operative, cei patru au fost prinşi imediat. În urma flagrantului, nu au rezultat victime”, a declarat şi secretarul de stat Bogdan Despescu.

Cum acționa banda care a aruncat în aer bancomatele

O bandă specializată în Occident, în furturi de sume de bani din bancomate, a fost prinsă de forțele de ordine noaptea trecută, 21 octombrie 2020, după misiuni operative complexe ale Poliției Române. Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a făcut joi, 22 octombrie 2020, declarații de presă vis a vis de modul în care opera o bandă specializată în spargerea de bancomate.

”Patru bărbați au folosit același dispozitiv artizanal în conținutul căruia se introducea praf de pușcă din cartușe de vânătoare. În momentul comiterii faptei, cei patru autori erau echipați în combinezoane de protecție și pe cap aveau diferite elemente de vestimentație pentru a le acoperii zona feței”, a declarat Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI.

Conform surselor BZI.RO, cei care au comis mai multe jafuri din bancomate din două localităţi din Galaţi au fost prinşi de DIICOT Galaţi pe raza localităţii Tecuci, după ce au făcut mai multe spargeri. Comunicatul DIICOT poate fi consultat AICI!

Adauga un comentariu