Funny

Cum actioneaza hotii de portofele in Italia. Ce facem daca ne sunt furate documentele de identitate – VIDEO

Publicat: 21 nov. 2018
9

Nu mai este de mult o noutate faptul ca, acolo unde exista aglomeratie, isi fac loc si hotii, iar Italia, cu multitudinea de orase si obiective turistice reprezinta o tinta importanta pentru hotii de buzunare.

Recent, agentii de politie italieni au arestat 8 femei de origine roma care se ocupau cu furtul portofelelor in aria metropolitana a Romei, relateaza Corriere. Femeile erau specializate in furtul portofelelor si al telefoanelor celulare, iar carabinierii companiei Roma Centro le-au arestat in urma vizionarii imaginilor inregistrate de camerele de supraveghere care au imortalizat tehnica cu care actioneaza hotii etnici romi.

In video de mai jos, doua femei identificate apoi de autoritati, jefuiesc in interiorul unui lift de pe linia B a metroului din gara Termini din Roma un turist japonez. Cele doua infractoare aveau varsta de 27, respectiv 13 ani.

Unde ne adresam daca ni s-au furat documentele de identitate in Italia

Daca ati ramas fara niciun document de identitate pe teritoriul Italiei, dupa ce ati declarat furtul la cea mai apropiata sectie de politie, adresati-va in cel mai scurt timp unui consulat roman de pe teritoriul Italiei care se ocupa cu eliberarea de documente pentru cetatenii romani aflati in strainatate, de regula cu sprijinul autoritatilor romane competente. Majoritatea documentelor nu se elibereaza direct, Sectia consulara fiind un punct de legatura intre cetateanul roman aflat in afara granitelor si autoritatile romane de pe teritoriul Romaniei, dar vi se poate elibera pe loc un document/titlu de calatorie cu care sa va puteti intoarce in tara.

Cum se efectueaza programarea la un Consulat in vederea eliberarii unui document romanesc?

Programarea se face online, cu ajutorul portalului Ghiseul Consular Online, urmand pasii urmatori:

acceseaza site-ul: https://www.econsulat.ro
inregistreaza-te prin apasarea butonului „Creeaza Cont Nou”;
dupa autentificare, alege serviciul consular dorit, completeaza datele care iti sunt solicitate si trimite cererea;
acceseaza din partea de sus a meniului butonul „Cererile mele” si apoi „Programati-va.”
Programarile pentru serviciile consulare sunt gratuite!
Atentie! Nu apelati la serviciile unor persoane sau societati de consultanta care pretind a fi colaboratori ai Sectiei Consulare. Puteti fi victime ale infractiunii de inselaciune.
 

Adauga un comentariu