Magazin

Cum afecteaza ANTIBIOTICELE luate in timpul sarcinii organismul bebelusilor

Publicat: 22 apr. 2014
1

Antibioticele administrate in timpul sarcinii pot afecta sistemul imunitar al bebelusilor, potrivit unui studiu realizat recent de Children’s Hospital din orasul american Philadelphia, informeaza realitatea.net.

Cercetatorii americani au descoperit ca medicamentele administrate contra infectiilor pot sa influenteze negativ sistemul imunitar al bebelusilor.

Citeste si: IREAL: Ea este femeia care a fost insarcinata timp de 46 de ani! Medicii, SOCATI de ce a iesit din burta ei – VIDEO

In schimb, viitoarele mame pot stimula capacitatea bebelusilor lor de a evita bolile, transmitandu-le prin cordonul ombilical anumiti microbi.

Potrivit acestui studiu, bacteriile din intestin joaca un rol crucial in stimularea sintezei rapide de celule albe care lupta contra infectiilor.

Citeste si: Luminita Anghel, „dieta” prin care vrea sa slabeasca

La fel ca oamenii, femelele de soareci studiate aveau un numar mare de celule albe in organism in jurul datei la care urmau sa faca pui, insa acel numar de celule albe era mai mic in cazul mamelor carora le-au fost administrate antibiotice.

Din acest motiv, puii lor erau mult mai vulnerabili in fata infectiilor cu E.coli, in special in cazul in care puii se nasteau prematur.

Citeste si: DESCOPERIREA care poate ajuta femeile infertile sa aiba copii

Expunerea mamelor si a puilor lor la antibiotice reduce diversitatea de bacterii din intestin si, intrucat multe dintre acestea au un rol benefic, antibioticele reduc rezistenta puilor la infectii.

Bebelusii in stare critica sunt adeseori tratati cu antibiotice, administrate ca masura preventiva, fara ca medicii sa detina dovada prezentei unei infectii in organism. Medicii americani considera ca bebelusii inca nenascuti au mai mult de beneficiat daca mamele lor sunt tratate cu bacterii, care sa le stimuleze sistemul imunitar, in loc sa fie tratate cu antibiotice.

Adauga un comentariu