Stiri medicale

Cum afecteaza fumatul erectia

Publicat: 28 ian. 2011

Tutunul scade fertilitatea si calitatile spermei si este una din cauzele majore de impotenta la barbati si induce menopauza precoce la femei. Potrivit prof.dr. Voichita Mogos, endocrinolog la Spitalul „Sf. Spiridon” Iasi, fumatul conduce la impotenta deopotriva in randul barbatilor tineri si varstnici.

„Fumatul afecteaza trei elemente esentiale: vascularizarea locala, inervatia locala si un factor catalizator, o enzima la nivelul vaselor peniene care duce la formarea principalului mediator al erectiei – monoxidul de azot (NO). Concentratia acestei enzime (care are un efect similar pastilei de Viagra) este net scazuta datorita fumatului”, sustine prof.dr. Voichita Mogos.

Fumatul poate sa provoace cancerul in cateva minute  

Specialistul iesean a testat efectele fumatului asupra erectiei cu ajutorul injectiei de papaverina. Acesta este un test extrem de utilizat, care conduce la dilatatia reflexa a vaselor din corpii cavernosi ai penisului, declansand erectia ori de cate ori este posibil. Studiul a fost efectuat pe 450 de subiecti.

„Am constatat ca subiectii tineri, care erau psihogeni, ar fi trebuit sa reactioneze pozitiv deoarece sistemul anatomic si functional era bine pus la punct. Ei bine, toti marii fumatori testati, care fumau zilnic peste 20 de tigarete, au raspuns ca si cum vascularizarea locala ar fi fost afectata, desi erau tineri si nu aveau alti factori de risc: nu erau hipertensivi sau diabetici, nu aveau modificari ale concentratiei grasimilor in sange”, precizeaza mediul iesean.

In afara de fumat, alti factori de risc in disfunctiile erectile sunt: varsta, ateroscleroza, modificrea grasimilor in sange si diabetul zaharat. 

Citeste si: 

Fumatul, alcoolul si lubrifiantii va pot lasa fara mostenitori 

Fumatul poate provoca dureri de spate  loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit