Tutoriale

Cum afli pe loc daca vecinul fura INTERNET de la tine

Publicat: 31 mart. 2014

Retelele wifi sunt deseori sparte si niciodata nu stii cati vecini se conecteaza la internetul tau.  Acum poti afla simplu daca ai intrusi in retea si poti lua masuri in numai trei pasi. Descarci o aplicatie pe telefon, o deschizi si alegi reteaua ta wifi.

Trei pasi simpli si un minut din timpul tau pentru a afla daca ai vreun  intrus in reteaua ta de acasa. Nu a fost pana acum atat de simplu si la indemana oricui sa afle daca cineva fura internet de la el, scrie oradesibiu.ro.

Fing este o aplicatie gratuita pentru iOS si Android foarte usor de utilizat si reuseste sa descopere in cateva secunde daca exista si alte dispozitive conectate la reteaua ta wifi, pe langa ale tale. Trebuie doar sa o descarci, o deschizi si iti arata direct toate aparatele care sunt conectate la retea, alaturi de adresele MAC, fabricant, model si numele proprietarului, daca acesta este introdus in dispozitiv.

De exemplu, daca ai in casa un smarphone Samsung, un laptop Acer, o imprimanta wifi si un televizor inteligent, le vei vedea pe aplicatie. Daca pe langa acestea mai apare un laptop HP, un Ipad sau un alt telefon, inseamna ca cineva iti foloseste Internetul si navigheaza gratis pe reteaua ta.

Daca ai descoperit vreun aparat necunoscut in reteaua ta wifi, poti sa limitezi accesul din routerul tau, punand un filtru pe adresele MAC, proprii fiecarui dispozitiv. Afli adresele MAC cu ajutorul aplicatiei Fing, le notezi si apoi le introduci pe ale tale in adresele MAC permise de router. Niciun alt dispozitiv nu se va mai putea conecta la reteaua ta, exceptand aparatele tale.loading...

Adauga un comentariu