Mama si copilul

Cum alegem incaltamintea bebelusului

Publicat: 18 ian. 2011

Incepanda de la varsta de 2 luni, bebelusul trebuie incaltat cu ciorapei (sosete), sau in sezonul rece cu botosei. Puteti, de asemenea, sa-l incaltati cu ghetute din piele de oaie sau de mesina’ cu talpa moale. Incaltamintea aceasta protejeaza picioarele si le impiedica rasucirea in perioada cand copilul incepe sa se tarasca.

De la 8 luni, copilul va pasi, va merge sustinut de subsuori. Pentru aceste exercitii preliminare, trebuie ghetute, tot din piele moale si supla, care sa fie insa ceva mai lungi si mai largi, sa nu-l jeneze la mers, sa-i stranga gleznele fara sa-i stanjeneasca circulatia si sa aiba talpi ceva mai tari.

De la 11-12 luni, copilul va merge singur. Deci, ghetute, si nu pantofi sau sandale. Nu din cauciuc ! Pentru iarna, piele mai buna, talpa impermeabila. De asemenea, talpile sa fie rugoase, pentru a nu aluneca pe podea. Daca copilul prezinta picior plat, ortopedul va indica confectionarea, dupa amprenta gipsata, a unor sustinatoare tare (taionete).

Ghetutele nu vor avea tocuri. Forma incaltamintei trebuie sa fie, dupa cea a piciorului,  rotunda in fata si depasind degetul mare cu circa 15 milimetri.loading...

Adauga un comentariu