Magazin

Cum alegi CORECT bananele. Aceasta este greseala pe care o fac toti

Publicat: 24 iul. 2015

Bananele sunt cele mai consumate fructe, la nivel mondial. Nu multe persoane stiu, insa, sa le aleaga pe cele potrivite din supermarket. Iata care sunt cele mai bune banane.

Desi multe persoane evita sa le cumpere pe cele cu pete maronii, foarte coapte, alegandu-le pe cele mai verzi, fac o mare greseala. Specialistii spun ca tocmai acelea sunt cele mai sanatoase.

Explicatia ar fi ca anumite substante active se gasesc numai in fructele ajunse la maturitate. De asemenea, bananele coapte contin mai multi antioxidanti decat celelalte, substante care combat efectele nocive ale radicalilor liberi, sunt perfecte pentru a sustine organismul in timpul dietelor, gratie aportului de zaharuri, vitamine cum este acidul folic, vitamina C, A, E, B6, dar si minerale precum potasiul, sodiul, fierul, calciul, magneziul, cobaltul, fosforul, zincul, cromul, plus fibre si proteine.

Nu in ultimul rand, consumul de banane ajuta la reglarea tranzitului intestinal, aceste fructe reprezinta un diuretic natural, actioneaza ca energizante in momentele de suprasolicitare fizica si intelectuala, si sunt recomandate in alimentatia zilnica a femeilor pentru ca protejeaza impotriva osteoporozei.loading...

Adauga un comentariu