Magazin

Cum alegi topperul pentru saltea: 6 criterii esențiale

Publicat: 01 mai 2022

Topperul este foarte util, în special dacă dorești să îți îmbunătățești condițiile de odihnă fără să înlocuiești salteaua. Dorim să îți venim în ajutor, astfel că în acest articol îți oferim informațiile pe care trebuie să le cunoști pentru a alege în mod corect topperul pentru saltea. 

  1. Materialele din care este realizat topperul

Unul dintre cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont se referă la materialele din care este confecționat topperul. De exemplu, dacă ai alergii, este imperios să optezi pentru un topper saltea hipoalergenică. Acesta este realizat din materiale care nu îți pun sănătatea în pericol.

Unele materiale sunt organice sau tratate împotriva acarienilor și microbilor și pot fi utilizate în siguranță de persoanele care au alergii. Cele care nu se confruntă cu alergiile pot opta pentru topper confecționat din orice fel de materiale.

  1. Nivelul de fermitate

Acesta este unul dintre criteriile pe care nu trebuie să le omiți când intenționezi să achiziționezi un topper. Confortul tău depinde, în mare măsură, de fermitatea pe care o preferi. Acordă o mare atenție fermității topperului, testează mai multe variante și alege modelul care corespunde preferințelor tale.

Fermitatea acestuia este o alegere subiectivă, deoarece fiecare persoană are nivelul propriu cu care se simte confortabil. Există, de asemenea, și posibilitatea să poți alege un topper cu densitate redusă pe care să îl așezi peste o saltea cu fermitate ridicată, pentru a crea un echilibru între cele două și a obține comoditatea dorită.

  1. Grosimea topperului

De regulă, grosimea pe care o au topperele este între cinci și douăzeci de centimetri. Cu toate acestea, în cazul în care dispui de o saltea uzată, se recomandă să optezi pentru un topper cât mai gros, cum sunt cele din spumă cu memore sau care sunt create din latex.

Același lucru este valabil și în cazul în care ai o greutate corporală peste medie, întrucât un topper cu grosime mai mare te va avantaja și va contribui la nivelul de confort în timpul somnului. Dacă ai o greutate corespunzătoare înălțimii tale sau sub aceasta, este indicat să achiziționezi o saltea mai subțire.

  1. Densitatea

Acesta este un alt criteriu esențial de care să ții cont. Densitatea are drept unitate de măsură kg/mc, iar topperele au, de regulă, între 1 și 3 kg/mc. Gradul densității este aspectul ce determină cât de bine se sprijină corpul de topper în timpul somnului. 

Cele din latex sau spumă de memorie prezintă, în general, un grad ridicat de densitate, astfel că reprezintă alegeri comune, în special în cazul celor care au dureri la nivelul spatelui.

  1. Retenția căldurii sau a răcorii

Un alt criteriu important pe care trebuie să îl ai în vedere pentru a îți spori confortul este să alegi topperul în funcție de caracteristicile proprii. Mai exact, dacă ești de fel o persoană friguroasă, un topper ce reține căldura te avantajează.

De asemenea, în cazul în care ești o persoană călduroasă, ai nevoie de un topper care să aibă proprietăți anume pentru a facilita senzația de răcorire, în special pe timpul verii. 

  1. Curățarea

Unele tipuri de toppere se pot curăța cu mai multă ușurință față de altele. Cele confecționate din bumbac sau cu umplutură din pene, de pildă, pot fi mai accesibil de mutat dintr-un loc în altul pentru a putea fi curățate. 

Topperele care sunt create din spumă cu memorie sau din latex pot fi mai dificil de spălat manual și ai putea, mai degrabă, să apelezi la curățătorii, pentru a îți ușura munca. Cele mai multe nu pot fi introduse în mașina de spălat.

Ghidează-te după criteriile pe care ți le-am pus la dispoziție și îți va fi mult mai ușor să alegi tipul de topper pentru saltea care să corespundă necesităților tale!

Sursă foto: shutterstock.com
Adauga un comentariu