Local

Cum arata bugetul Iasului pe 2016? Sunteti invitati sa contribuiti cu idei de proiecte – UPDATE

Publicat: 28 ian. 2016
1

UPDATE 17:17 – In legatura cu afirmatiile facute astazi de catre domnul consilier local Marius Danga cu privire la proiectul bugetului municipiului Iasi pe 2016, primarul interimar Mihai Chirica doreste sa faca o serie de precizari. Astfel, cu privire la „caracterul electoral” al fondului de rezerva prevazut in proiectul bugetului, edilul aminteste ca articolul 36, alienatul (1), privitor la „Fondul de rezerva bugetara” din Legea nr. 273 / 29 iunie 2006 privind Finantele publice locale stipuleaza urmatoarele: „In bugetele locale se inscrie fondul de rezerva bugetara la dispozitia consiliului local, judetean si a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, dupa caz, in cota de pana la 5% din totalul cheltuielilor. Acesta se utilizeaza la propunerea ordonatorilor principali de credite, pe baza de hotarari ale consiliilor respective, pentru finantarea unor cheltuieli urgente sau neprevazute aparute in cursul exercitiului bugetar, pentru inlaturarea efectelor unor calamitati naturale, precum si acordarea unor ajutoare catre alte unitati administrativ-teritoriale in situatii de extrema dificultate, la cererea publica a primarilor acestor unitati ori din initiativa proprie”.

„Sumele prevazute in fondul de rezerva sunt destinate, de fapt, pregatirii si co-finantarii proiectelor cu finantare europeana nerambursabila, in eventualitatea ca liniile de finantare vor fi deschise in acest an. Ca atare, nu este vorba de un „buget de campanie”, cum spune domnul economist Marius Danga, ci de un fond creat pentru dezvoltarea in continuare a orasului nostru, fond pe care, in plus, nu il putem utiliza decat in urma deciziei Consiliului Local. In ceea ce priveste „deficitul” invocat de domnul economist Marius Danga, „deficit” care ar fi atins un „maxim istoric” si din care s-ar finanta „cheltuieli fara potential multiplicativ”, ii atrag atentia domnului coleg ca, de fapt, nu este vorba de deficit, ci de o acoperire temporara a cheltuielilor sectiunii de Dezvoltare din excedentul inregistrat la 31 decembrie 2015. Destinatia excedentului vizeaza exclusiv sectiunea de Dezvoltare, adica tocmai investitiile din orasul nostru”, a declarat primarul Mihai Chirica.

STIRE INITIALA – Municipalitatea ieseana a lansat, in dezbatere publica, proiectul de buget pe anul in curs. Primarul Mihai Chirica a mentionat astazi ca iesenii vor putea in aceste zile sa contribuie cu idei la proiectia bugetara a orasului. Oamenii vor gasi la centrele de cartier pliante prin care vor putea sa-si exprime parerile. Edilul a mentionat ca bugetul va fi aprobat in plenul Consiliului Local, intr-o sedinta extraordinara. Pe 2016, Iasul se va baza pe un buget de 667 milioane de lei. Cele mai multe fonduri se vor indrepta catre educatie, dezvoltarea retelei rutiere, dar si alte domenii.

Adauga un comentariu