Magazin

Cum arata emotiile, in interiorul corpului TAU – VIDEO

Publicat: 25 feb. 2014

Emotiile pe care oamenii le resimt in anumite momente ale vietii au un impact diferit asupra partilor organismului, tristetea slabind puterea bratelor, in timp ce dragostea se simte si in degetele de la picioare, se arata intr-un studiu realizat de cercetatorii finlandezi. Studiul a aratat ca emotiile afecteaza corpul in mod diferit. De exemplu, daca o persoana este nervoasa, bratele si capul devin mai puternice, pentru ca, in inconstient, corpul se pregateste pentru lupta.

In schimb, efectul tristetii este complet opus. O persoana trista nu simte nicio putere in brate, ci se simte slabita. Cu toate acestea, este foarte atenta in ceea ce priveste toracele si inima. De asemenea, depresia poate face ca o persoana sa se simta slabita, in timp ce dezgustul se resimte la nivelul gatului si al sistemului digestiv.

Citeste si: 9 obiceiuri esentiale ale persoanelor puternice pe plan psihic

Pentru realizarea acestui studiu, cercetatorii finlandezi le-au cerut celor 700 de voluntari participanti sa descrie anumite emotii pe care le-au resimtit dupa ce s-au uitat la filme si au ascultat anumite povesti. Atat barbatilor, cat si femeilor li s-au dat apoi schite ale corpurilor si li s-a cerut sa coloreze partile pe care ei le-au simtit mai active sau mai putin active. Rezultatele au aratat ca dragostea „s-a simtit” pana la degetele picioarelor, iar senzatia de fericire a invadat intregul corp.

Descoperirea senzatiilor corporale asociate cu emotiile umane ar putea fi un punct de plecare pentru o mai buna intelegere a tulburarilor de dispozitie, precum depresia si anxietatea, sunt de parere cercetatorii de la Universitatea din Turku, autorii studiului.

Citeste si: Toata lumea a crezut ca e insarcinata, insa medicii i-au pus un diagnostic socantloading...

Adauga un comentariu