Stiinta

Cum arata hainele inteligente, care au grija de sanatatea ta

Publicat: 05 feb. 2014
5
Noua generatie de haine inteligente va folosi cipuri si nanofibre care monitorizeaza bataile inimii

Operatorul de telefonie mobila NTT Docomo si producatorul de materiale textile avangardiste Toray vor produce urmatoarea generatie de haine inteligente. Acestea nu-si vor putea modifica forma precum acest tricou-minune, dar vor contine nanofibre tesute intr-un strat care poate transmite informatii despre starea de sanatate a purtatorului.

 

Nanofibrele vor juca rolul electrozilor si, pentru inceput, vor monitoriza bataile inimii si vor putea oferi chiar si statistici, asemeea unei electrocardiograme. De partea senzorilor se vor ocupa cei de la Toray, in timp ce Docomo va produce cipul capabil sa interpreteze si sa transmita informatiile colectate. Acestea vor putea fi vazute pe orice smartphone sau tableta.

 

Cele doua companii au mai colaborat in trecut si au in portofoliu chiar si costume spatiale pentru astronauti. Noua linie de haine inteligente nu se va adresa insa doar sportivilor. Japonezii vor sa produca inclusiv pijamale cu aceasta tehnologie. Vestea buna e ca hainele inteligente nu vor fi de unica folosinta, pentru ca senzorii vor fi capabili sa reziste temperaturilor mari si socurilor din masina de spalat.
Adauga un comentariu