Razboi în Ucraina

Cum arată harta războiului din Ucraina – FOTO

Publicat: 20 apr. 2022
harta razboiului din Ucraina cu un militar
Harta războiului din Ucraina arată o concentrare a trupelor rusești în estul țări

Războiul din Ucraina a inceput pe data de 24 februarie 2024 si continuă si in această zi. Harta războiului arată o concentrare a trupelor rusești in estul țării. Vladimir Putin consideră că regiunea de este este un obiectiv strategic, un obiectiv în care sunt mulți vorbitori nativi de limbă rusă

Mariupol este asediat in continuare de către forțele rusești sunt raportări diferite a situației din partea Ucrainei și a Rusiei. Mariupol este centrul de luptă al batalionului Azov despre care s-ar spune că ar controla un adevărat oraș subteran.

Cum arată harta războiului din Ucraina

Rusia continuă să adune trupe de-a lungul frontului său de est de 300 de mile, asta in moment ce forțele ucrainene resping avansurile rusești în Donbas. Apelurile Rusiei sunt simple: vă predați sau muriți. O ofensivă rusă pe scară largă în estul Ucrainei a început după ce Rusia și-a reorientat eforturile acolo, după retragerea sa din nordul Ucrainei.

Oficialii ruși au spus că forțelor lor se concentrează pe „eliberarea completă” a Donbasului, care se referă în linii mari la regiunile de est ale Ucrainei Donețk și Lugansk, unde separatiștii susținuți de ruși dețineau un teritoriu semnificativ înainte de invazie.

Rusia și-a crescut substanțial numărul de trupe în regiunea Donbas în ultimele săptămâni, cu imagini din satelit care arată o acumulare de forțe la granița cu Ucraina și convoaiele de vehicule care călătoresc spre linia frontului.

Mariupol este înconjurat de trupele rusești. Se dau lupte grele în regiune

În timp ce ambele părți sunt blocate în luptă de-a lungul frontului de 300 de mile, ucrainenii au respins „numeroasele” încercări de avansări, spune Ministerul Apărării din Regatul Unit (MOD), Rusia fiind încă îngreunată de provocări logistice.

Ucraina susține că a reluat orașul Maryinka de lângă Donețk. Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) spune că Rusia ar putea încerca să încercuiască forțele ucrainene de la Izyum la Donețk, dar „graba” cu care a fost lansată ofensiva i-ar putea pune în pericol succesul. Forțele ruse vor crește probabil amploarea operațiunilor ofensive terestre în zilele următoare, spun analiștii.

Ofensiva decisivă din Mariupol și de ce este atât de important pentru Vladimir Putin

Vladimir Putin consideră orașul Mariupol un obiectic strategic în războiul din Ucraina. Se dau ofensive care pot fi decisive intr-un viitor tratat de pace. Chiar Volodimir Zelenski anunța faptul că negocierile de pace pot avea loc doar după ofensiva din est. In schimb, Rusia continuă să bombardeze în Rubijine și Severodonetsk, iar anunțul a venit din partea Statul Major al Armatei Ucrainei. În urma ofensivei lansate în regiunea Luhansk, în orașele Rubijine și Severodonetsk, 130 de soldați ruși au fost răniți și duși la spitalul din Novoaidar.

De ce Rusia încearcă să încercuiască estul Ucrainei

Forțele cele mai bine antrenate ale Ucrainei erau deja postate în est din cauza unui război de opt ani cu separatiștii susținuți de ruși. Se crede că au suferit pierderi grele, dar reprezintă încă o provocare semnificativă pentru armata Rusiei.

Când președintele Putin vorbește despre Donbas, el se referă la vechea zonă producătoare de cărbune și oțel a Ucrainei. Ceea ce înseamnă el cu adevărat este totalitatea a două mari regiuni estice, Luhansk și Donețk, care merg din afara Mariupolului, în sud, până la granița de nord.

Donbasul este ținta lui Vladimir Putin în Ucraina

La o lună de război, Rusia a susținut că a preluat controlul asupra a 93% din regiunea Lugansk și 54% din Donețk. Președintele Rusiei este încă departe de a supune întreaga zonă, dar chiar dacă ar putea revendica victoria, acesta este un teritoriu foarte mare de controlat.

Așadar, harta războiului din Ucraina, oferită de bbc.com o puteți vedea în galeria FOTO din articol.
Adauga un comentariu