Actualitate

Cum arată Margareta Pâslaru la vârsta de 78 de ani. Detalii inedite din biografie

Publicat: 23 sept. 2021
Margareta Pâslaru
Margareta Pâslaru a avut o apariție rafinată la Opera Națională din București, la Gala UCIN

Îndrăgita artistă Margareta Pâslaru, a cărei biografie continuă să surprindă și astăzi, a ajuns la vârsta de 78 de ani, împliniți în vară. Anul acesta s-au împlinit și 63 de ani de la debutul ei muzical, pe atunci acompaniată de Paul Ghentzer. Artista, care are o carieră de excepție, a avut o apariție rafinată la începutul săptămânii, la Opera Națională din București.

Margareta Pâslaru este o celebră cântăreață, compozitoare și textieră română de muzică ușoară și populară. De asemenea, a fost și actriță de teatru și film, realizatoare TV și Radio, ba chiar a scris și o carte – „Eu și Timpul”.

Margareta Pâslaru, la vârsta de 78 de ani

Născută în București, pe 9 iulie 1943, Margareta Pâslaru a devenit o personalitate complexă a culturii românești. A copilărit într-un mediu artistic, fiind nepoată de sculptor, și a studiat harpă, pian, balet și pictură la Institutul de arte Plastice „Nicolae Grigorescu”. La începutul acestei săptămâni, frumoasa artistă a avut o apariție rafinată la Opera Națională din București, la Gala UCIN. Cântăreața a fost parcă desprinsă din filmele de epocă, având o apariție încântătoare, la vârsta de 78 de ani.

După cum se poate vedea, Margareta Pâslaru a optat pentru o ținută retro, a purtat cu mănuși din dantelă și mască personalizată cu inițiala „M” și cu o margaretă. De asemenea, ea a avut și o umbrelă, care să o protejeze de ploaie. Încă de pe scările Operei, Margareta a avut problemă cu o baretă de la încălțăminte, pe care i-a închis-o la loc o fană, care s-a aplecat la picioarele ei. Solista a adoptat o ținută retro, cu un pardesiu negru, peste care a pus piesa de rezistență a ținutei: un guler brodat, alegere foarte îndrăzneață și de efect. Mănușile negre și accesoriile au completat perfect ținuta artistei.

Margareta Pâslaru, detalii inedite din biografie

Debutul muzical al Margaretei Pâslaru are loc în 1958, la Casa de Cultură Grivița Roșie, iar din 1959 apare în diferite transmisii cu artiști amatori. Un an mai târziu este invitată în studioul Televiziunii Române, iar cât de curând, vocea ei de excepție îi aduce Premiul I pe Capitală la Festivalul Artiștilor Amatori. Din 1963 începe să joace în piese de teatru. La îndemnul Mariei Tănase, Margareta începe să cânte folclor.

În 1968, este recompensată cu Mențiunea Cerbul de Aur. A fost invitată să cânte și în străinătate, dar timp de 10 ani nu a primit viză. Lansând șlagăr după șlagăr, devine una dintre cele mai solicitate vedete ale timpului – „Un mit al muzicii ușoare românești”, cum a numit-o maestrul George Grigoriu. Totodată, din 1966 debutează în film cu rolul Iulia („Tunelul”). În 1973-1974, are două apariții de succes în „Veronica” și „Veronica se întoarce”, unde se bucură de un imens succes.

În plan personal a fost căsătorită cu Gheorghe Sencovici, din 1968, cu care are o fiică, pe Ana Maria Sencovici. Din 1983, Margareta pleacă cu soțul și fiica în America, unde cunoaște de asemenea succesul profesional. După Revoluție, revine frecvent în țară, unde lansează CD-uri și DVD-uri în scopuri caritabile. În 2006, după 38 de ani de căsătorie, moare soțul ei. Astfel, Margareta Pâslaru, ajunsă la vârsta de 78 de ani, are o biografie care contiuă să surprindă și astăzi.

Adauga un comentariu