Mozaic muzical

Cum arată mormântul lui Aurelian Preda, la șase ani de la moartea lui: „Era sinistru…”

Publicat: 20 iun. 2022
Aurelian Preda zambeste
Mormantul lui Aurelian Preda a ajuns sa arate sinistru

La șase ani de la moartea lui Aurelian Preda, mormantul acestuia a ajuns să arate sinistru. Doina Belu, nașa regretatului cuplu Ileana Ciuculete și Cornel Galeș, a avut ocazia să facă un pelerinaj pe la mănăstirile din Dobrogea. La întoarcere însă și-a amintit că, undeva prin zonă, este înmormântat și artistul Aurelian Preda.

Ea i-a făcut o vizită și povestit în ce stare se afla locul de veci al celebrului interpret de muzică populară.

Cum arată mormântul lui Aurelian Preda

Aurelian Preda s-a stins din viață în anul 2016, din cauza cancerului, și a fost îngropat la Mănăstirea Dervent, jud. Constanța. Recent, Doina Belu, nașa regretatului cuplu Ileana Ciuculete și Cornel Galeș, a mers într-un pelerinaj prin mănăstirile din zona Dobrogei, iar la întoarcere, a trecut și pe la mormântului artistului Aurelian Preda.

Doina Belu a mers, curând, la Mănăstirea Dervent, unde se află locul de veci al regretatului artist Aurelian Preda. Nașa Ilenei Ciuculete și a lui Cornel Galeș a rămas dezamăgită de ce a văzut și nu i-a venit să creadă în ce stare a ajuns mormântul solistului.

Femeia crede că nu a mai trecut cineva pe acolo, iar imaginea locului de veci al interpretului i-a lăsat un gust amar.

„Nu se mai duce nimeni acolo, poate trecători așa, cum am fost eu întâmplător. Mormântul are de jur împrejur niște cărămizi. Nu e un cimitir să ai pretenții. Par sărăcăcioase, ale nimănui. Așa a fost sentimenul meu acolo. Iar pomii ăia mari, teii, dădeau o umbră sumbră.

Și biserica din spate pare o lucrare abandonată. Nu era nimeni. În zi de sărbătoare, chiar nimeni din cei care au fost la slujbă nu au trecut să îi aprindă o lumânare! Două ghivece cu o floare, da mai în pământ, probabil puse de cei de la mănăstire.

Nu era urmă că ar fi fost cineva și erau Rusaliile. Nu și-a amintit nimeni de el. Omul se uită. Mă gândeam la cei care au fost în emisiunea lui… și se mai dau și reluări…’, a mai spus ea pentru fanatik.ro.

Anamaria Rosa îi organiza toate pomenile, conform tradiției

În urmă cu un an de zile, Anamaria Rosa i-a organizat pomana, conform tradițiilor. Aurelian Preda s-a stins din viață într-o clinică din Viena, pe 26 septembrie 2016, la doar 47 de ani.

Acesta era interpret de muzică populară și prezentator tv și a avut un destin necruțător, luptându-se cu cancerul în ultimii ani din viață.

De-a lungul timpului a fost supus mai multor intervenții chirurgicale cu scopul de a scăpa de boală, însă, din nefericire, nu a reușit decât să amâne inevitabilul.
Adauga un comentariu