Jurnalistul Mircea Stoian a publicat pe propriul blog primele machete ale apartamentelor de 35.000 de euro propuse de George Simion, președinte AUR și candidat la alegerile prezidențiale. Jurnalistul a analizat aceste machete și a intrebat doi dezvoltatori imobiliari dacă acest proiect poate fi concretizat.
Vă aducem aminte faptul că în planul Simion una dintre prevederi este construirea a 1 milion de locuințe pentru tineri, și nu numai, locuințe care vor fi vândute la prețuri începân cu 35.000 de euro pentru 52 mp.
Cum arată primele machete ale apartamentelor de 35.000 de euro propuse de George Simion
Mircea Stoian a explicat că, recent, proiectul lui George Simion, care pare să fi avut un impact semnificativ în alegeri, a fost atacat vehement de adversarii politici, în special de PNL. Criticile lor includ acuzații că George Simion ar folosi abuziv datele personale ale celor care semnează un contract și că acel contract nu ar avea valoare juridică.
Stoian contesta aceste afirmații, explicând că alianța AUR, din punct de vedere legal, are dreptul să colecteze date personale, așa cum a confirmat Autoritatea Electorală Permanentă. În privința acuzațiilor PNL că aceste date ar putea fi utilizate pentru manipularea listelor de susținători, Stoian consideră că aceste temeri sunt neîntemeiate și comparabile cu o poveste fără fundament.
Mai mult, au apărut și speculații că AUR ar colecta datele personale pentru a le vinde Rusiei, ceea ce Stoian consideră absurd, sugerând că Rusia nu ar avea interes în asemenea informații. El critică sever lipsa de viziune a celor care au acceptat aceste campanii negative și subliniază că această discuție va continua.
Concluzie: Proiectul lui George Simion este unul realist, fezabil
Mircea Stoian a discutat cu doi prieteni constructori despre fezabilitatea planului lui George Simion. Primul prieten i-a spus că în rândul dezvoltatorilor s-au avut dezbateri aprinse, cu argumente atât în favoarea, cât și împotriva planului, subliniind că succesul depinde de costurile materialelor de construcție, de finisaje și de gestionarea forței de muncă.
Cel de-al doilea prieten al jurnalistului, care a construit numeroase vile în Bragadiru și care acum șase ani îi oferea o vilă cu patru camere și o mică curte pentru 90.000 de euro, i-a spus că profitul său era de 50.000 de euro dintr-o investiție de 40.000 de euro, care includea încălzire prin pardoseală și materiale de calitate. El estimează că, în anumite condiții, investiția pentru un apartament de 52 m² ar putea varia între 23.000 și 30.000 de euro. Astfel, concluzia este că planul lui Simion este realizabil, cu profitul provenind din cantitate. De asemenea, analistul economic Petrișor Peiu, care nu are legături cu George Simion, confirmă această evaluare.
“E vorba de un program îndrăzneț prin care George Simion își propune construirea a 100.000 de locuințe pe an pentru români la un preț standard de 35.000 de euro pentru apartamentele de 50 mp. În momentul de față, potrivit datelor din industria imobiliară, prețul de construcție medie, doar al clădirii, fără infrastructură și teren, variază între 500 și 600 euro/mp suprafață desfășurată. Suprafața utilă minimă pentru un apartament cu un dormitor, conform Legii Locuinței, este de 52mp. Astfel, pentru un apartament cu 2 camere, prețul vehiculat de candidatul AUR la alegerile prezidențiale este unul fezabil.”
Așadar, au apărut primele machete ale apartamentelor de 35.000 de euro pe care George Simion vrea să le construiască, iar tot mai multe voci, printre care și a jurnalistului Mircea Stoian, consideră că planul este cât se poate de realist și concretizabil. Cu toate că PNL sau PSD încearcă să-l atace pe Simion, președintele AUR continuă lupta. Din păcate pentru democrație, în loc să existe o luptă pe proiecte, celelalte partide apelează la ajutorul procurorilor pentru a depunde plângeri penale!
sursă foto: www.oficiuldestiri.ro
Prostie, numele tău este Simion.
Prostie, e in capul tau.
Asta este adevarul bai ORBILOR ! V-au invatat dezvoltatorii imobiliari cu preturile MEGA astronomice de peste 80000 pe un RAHAT de 4 PERETI, si acum nu va vie sa credeti ca cu 35.000 euro va puteti lua casa.
Ei bine asta e realitatea si da. Eu cu urechile mele am vazut si auzit cum baietanii care construiesc case pe pamant de 60mp/70mp, le fac cu 30.000 euro si vi le vand voua cu 90.000. Un profit de 2x.
Dar oamenii sunt atat de prostiti de acesti dezvoltatori incat cred ca asta e pretul. NU ORBILOR, 70.000/80.000/100000/ sunt preturile cu tot cu profitul lor de imbuibati si lacomi.
Iti mai adauga si 3000EURO in plus daca vii cu credit. Niste cacadari de de dezvoltatori.
Li se taie lor binele.
Ai dreptate, prețurile sunt cel puțin de 2 ori mai mari decât ar trebui să fie pentru că se găsesc cumpărători chiar și la prețurile astea. Când a fost criza imobiliară , acum vreo 10 ani, apartamente cu 2 camere se vindeau cu 30-35 000 eur și erau în Podu Roș, Socola, Cantemir. Eu personal am mers cu cineva să își ia apartament la CUG, vis a vis de balta Nicolinei și dezvoltatorul a cerut 45 K eur dar dacă nu ne grăbim și dăm banii în 2 – 3 rate ne face reducere la 35 k Eur. Nici măcar nu era fundația săpată și aproape erau vândute apartamentele. La imobiliare contează în primul rând zona, prețul crește cu cât ești mai aproape de centru.
Asta am spus si eu de la inceput : proiectul este fezabil. Sunt inginer constructor cu 18 ani vechime, am firma de 11 ani, stiu ce vorbesc. Repet : proiectul este fezabil.
Presupun ca ala nu e unul din blocuri sau ceva de genul acesta, nu? Ca ala e 30 nu 35 chiar daca preturile au crescut in ultimii ani .. , gluma de sarac
Care nu face calcule cum trebuie
https://www.google.co.uk/search?client=safari&sca_esv=1926c2955f272b3e&sca_upv=1&channel=iphone_bm&q=small+1bedroom&tbm=isch&source=lnms&fbs=AEQNm0Aa4sjWe7Rqy32pFwRj0UkW9NAzhPVmkAfB2zK1tnQfJ6tafuDXSNRKC5W_jLJ6-SOqHcHNYBRnmxYCt2afw9P_cRXNf74RYdgaPUMB7fG3uJOHVJ55ORB5KPmDC7HS23QGPERfZfML-rWg0pAtTx9OkvI5z4gjI8_q4N2r9p39yL9BIMP6jwYYS9MP-hQlmTN2lNLJ&sa=X&ved=2ahUKEwjJ1Y715eOHAxWvIxAIHbmENy4Q0pQJegQIDBAB&biw=414&bih=714&dpr=2 , la modele de genul acesta e mai mult decat decent 35 avand in vedere preturile materialelor gen bundleurile in cazul preturilor si asa mai departe
A nu se interpreta gresit una dintre precizari