Secretele istoriei

Cum arata statiunea pentru lucratori sponsorizata de Partidul Nazist – FOTO

Publicat: 26 mai 2013
Adolf Hitler a planificat o statiune pentru lucratori care sa se bucure de vacante, sponsorizata de Partidul Nazist.
Robert Ley, seful Frontulului german al fortei de munca, pune piatra de temelie a statiunii pe 02 mai 1936.
Primele sarbatori ale germanilor de est, sarbatorite pe plaja Prora, dupa caderea Zidului Berlinului, iunie 1990. Colosul din Prora este un complex darapanat de blocuri identice, cu apartamente neinfrumusetate construite de Hitler sa cazeze un numar de 20.000 de muncitori pe timpul vacantelor. Este de peste doua ori mai lung ca Avenue des Champs-Elysées din Paris.
Dupa ce au fost folosite drept cazarma si case de vacanta pentru politie, in timpul Razboiului Rece, cladirile au inceput sa se darame.
In mijlocul unor gradini invadate de buruieni si presarate cu pamant, banere colorate fac publicitate noilor proiecte imobiliare, potrivit financiarul.ro
Patru dintre cele opt blocuri de apartamente sunt in curs de renovare. Sustinatorii proiectelor fac pariuri pe un trend ascendent al dezvoltarilor imobiliare, care a ridicat preturile cu 23% in ultimii cinci ani.
Dezvoltatorii au inceput sa ofere apartamentele din Colosul din Prora pentru suma de 900.000 de dolari. Acestia spera sa atraga turistii tineri prin spa-urile si terenurile de tenis pe care le vor dezvolta in continuare.



loading...

Adauga un comentariu