Secretele istoriei

Cum au incercat britanicii sa il omoare pe Hitler

Publicat: 20 aug. 2013
3
Mai multe documente secrete ce dezvaluie planurile planul uimitor pe care Biroul Operatiunilor Britanice Speciale l-a conceput pentru asasinarea lui Adolf Hitler, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Planul secret continea mai multe variante, care vizau uciderea lui Hitler.
Site-ul PaperlessArchives a anuntat publicarea raportului britanic SOE (Special Operations Executive), care cuprindea Operatiunea Foxley, un plan ultra-secret de asasinare a lui Adolf Hitler, informeaza Web Wire.
In anul 1944, Biroul Operatiunilor Britanice Speciale a redus planurile de asasinare a lui Adolf Hitler la un simplu raport. Planul secret de asasinare a lui Hitler, denumit operatiunea Foxley, a fost intocmit de catre un agent care avea numele de cod LB/X, a carei identitate este inca secreta.
Raportul ofera detalii privind programul zilnic si mancarurile preferate ale lui Hitler; fotografii aeriene, desene ale refugiului din Alpi al Fuhrer-ului, amanunte asupra metodelor de asasinare, schite ale uniformelor militarilor SS, deghizarea agentilor si informatii despre lucratorii „musafiri”.
In document sunt prezentate detalii despre refugiul din muntii Alpi, de la Berchtesgaden din Bavaria, dovezi si fotografii ale limuzinelor si trenurilor lui Hitler.
Planul detaliaza un complot in vederea uciderii lui Hitler. Printre variante sunt mentionate bombardarea trenului acestuia sau otravirea apei din vagonul destinat liderului nazist.
Cea mai mare probabilitate de succes a planului secret s-a bazat pe folosirea unui lunetist, care sa-l impuste pe Hitler.
Un militar de paza, de la casa lui Hitler de la Berghof din Alpi, capturat, a declarat ca Hitler facea intotdeauna o plimbare dimineata, la aceeasi ora (dupa 10 a.m.), timp de 20 de minute. In plus, Fuhrer-ului ii placea sa nu fie deranjat in acesta plimbare.
Biroul SOE a avut sediul pe strada Baker, la numarul 64, si a fost fondat in anul 1940, cu scopul de a lua „masuri pe cai subversive si de sabotaj, impotriva dusmanului”. Acesta a fost creat de catre prim-ministrul britanic, Winston Churchill, si de ministrul economiei, Hugh Dalton. 
Adauga un comentariu