National

Cum câștigă bani lucrătorii din salubritate, cotrobăind prin resturile lui Mark Zuckerberg dar și a altor milionari

Publicat: 29 oct. 2020
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg

Lucrătorii la salubritate, dar și alți oameni, au găsit o metodă inedită de a face bani: caută prin gunoaiele miliardarilor din San Francisco și vând produsele găsite, precum blugi de firmă, aspiratoare, console video și iPad-uri.Potrivit The New York Times, un bărbat de 56 de ani, Jake Orta, fost veteran al armatei americane, locuiește în apropierea casei lui Mark Zuckerberg. El a mărturisit că a găsit la gunoiul provenit din casa acestuia un uscător de păr, un aspirator și o mașină de făcut cafea, toate în stare funcțională. În altă parte a găsit chiar un iPad și o consolă video Xbox.

Bărbatul vinde produsele, iar câștigul zilnic este de 30 – 40 de dolari.

Unii dintre acești „gunoieri” de ocazie ar putea avea probleme. În California există o lege împotriva colectării sau selectării din gunoaiele lăsate pe marginea drumului, întrucât acestea aparțin companiei muncipale care se ocupă cu strângerea gunoaielor.

Poți face un profit frumos din gunoaiele lui Zuckerberg and Co.
Situația arată cât de mare este diferența dintre locuitorii înstăriți, precum Mark Zuckerberg, și cei cu venituri mici din această zonă.

De asemenea, și un blogger, Financial Panther, a scris un articol în care povestește cum a reușit să facă un profit de 1.000 de dolari din „gunoaiele” găsite în tomberoanele unei singure clădiri de apartamente de lux. Printre ele se regăsesc o măsuță de cafea, scaune înalte (de bar) și haine care încă aveau etichetă.

Însă, pentru unii căutatul în gunoaie nu este neapărat un mod de a câștiga niște bani, ci, mai degrabă, o pasiune. Spre exemplu, o femeie care deține proprietăți în valoare de peste 8 milioane de dolari, în New York, a declarat că face acest lucru doar pentru distracție.

Adauga un comentariu