International

Cum crede Bill Gates că va arăta viitorul după criza generată de coronavirus

Publicat: 13 iul. 2020
Cum crede Bill Gates că va arăta viitorul
Cum crede Bill Gates că va arăta viitorul

Cum crede Bill Gates că va arăta viitorul după criza generată de coronavirus. Bill Gates aduce argumente în ceea ce privește vaccinul pentru noul coronavirus și arată că acesta ar trebui oferit persoanelor care au nevoie acută de el și nu către cel care oferă mai mult.

Bill Gates explică de ce nu ar trebui ca vaccinul să fie distribuit către cel mai mare ofertant

Bill Gates afirmă că ne vom confrunta cu o pandemie care se va extinde pe o perioadă mai mare de timp și va fi mai mortală, dacă vom distribui vaccinul către cel mai puternic ofertant de pe piață.

„Dacă lăsăm medicamentele şi vaccinul să meargă către cel mai mare ofertant, în locul oamenilor şi locurilor unde este cea mai mare nevoie, ne vom confrunta cu o pandemie mai lungă şi mai mortală”, spune Gates

De asemenea, acesta mai adaugă că ar trebui să avem lideri care vor lua decizia distribuției vaccinului pe bază de egalitate, și nu pe cel ce oferă mai mult.

”Avem nevoie de lideri care vor face aceste decizii de distribuţie bazându-se pe egalitate, nu pe factorii de influenţă de piaţă.”

Se fac eforturi pentru crearea unui vaccin care să lupte contra COVID-19

Firma de biotehnologie Moderna din Marea Britanie, grupulo chinez Sinovac Biotech și compania farmaceutică americană AstraZeneca au făcut eforturi uriașe în ultimele săptămâni pentru a crea un vaccin contra noului coronavirus. Toate aceste lucruri fiind făcute, firma Moderna, care lucrează cu Institutul Naţional de Sănătate din SUA, a anunțat că cea de-a treia fază a testelor clinice va fi amânată pentru o scurtă perioadă.

Bill Gates este persoana care, încă din anul 2014, a anunțat în cadrul unui eveniment, pericolul unei potențiale pandemii și ce ar trebui să facem pentru a ne descurca mai ușor în cazul în care se va întâmpla. În momentul preluării funcției de președinte al lui Donald Trump, Bill Gates a încercat să pornească o conversație cu acesta despre cum am putea proceda în cazul unei situații de acest gen.

Cine este Bill Gates

Bill Gates este cofondatorul Microsoft și are o avere estimată la 81 de miliarde de dolari, fiind cel mai bogat om din America, potrivit ierarhiei realizate anual de către revista Forbes. Acesta a devenit o personalitate extrem de cunoscută, încă din anii 1980, când a dat startul unei revoluții a calculatoarelor, alături de Paul Allen. Cofondatorul Microsoft deține o vilă grandioasă, dar și un avion privat. De asemenea, Bill Gates mai este renumit și pentru activitatea sa filantropică, deoarece acesta donează miliarde de dolari pentru diferite proiecte caritabile. Acesta a declarat că el, împreună cu Paul Allen, colegul său, au acumulat în școală cunoștințe, ce le-au conferit încrederea necesară pentru a dezvolta o companie deosebită.

„Experienţa şi cunoştinţele pe care Paul Allen şi eu le-am acumulat în şcoală ne-au dat încrederea necesară pentru a crea o companie pe baza unei idei cu care nimeni nu mai era de acord: că cipurile electronice vor deveni atât de puternice, încât calculatoarele şi programele de software urmau să devină un instrument care se va regăsi pe fiecare birou şi în fiecare casă”, a declarat Bill Gates într-un discurs susţinut la şcoala Lakeside School în 2005.

 

Adauga un comentariu