Actualitate

Cum curatam petele de grasime de pe haine

Publicat: 08 apr. 2020
Cum curatam petele de grasime de pe haine
Cum curatam petele de grasime de pe haine

Cum curățăm petele de grăsime de pe haine. O clipă de neatenție și te trezești cu haina cea nouă pătată. Nu dispera, deoarece acest lucru se poate remedia.

Petele de grăsime de pe haine pot apărea cu uşurinţă, însă sunt destul de greu de scos. Din fericire, respectivele articole vestimentare pot fi curățate.

Cum curățăm petele de grăsime

În cele ce urmează, vă prezentăm câteva sfaturi cu ajutorul cărora veți putea îndepărta petele de grăsime:

1. Îndepărtarea petelor recente

– Puneţi nişte pudră mentolată pe petele de grăsime. Aceasta va pătrunde între fibrele de material şi va absorbi grăsimea. Lăsaţi pudra să acţioneze timp de 10-15 minute şi apoi îndepărtaţi-o cu ajutorul unei perii de haine. Dacă petele sunt încă vizibile, puneţi hainele în maşina de spălat şi porniţi un program cu apă rece. Această metodă va da rezultate garantat. Când hainele se vor usca, petele vor dispărea.

– Aplicaţi creta. Aceasta va absorbi grăsimea de pe haine şi va face ca petele să fie uşor de scos. Permiteţi cretei să acţioneze timp de 10-15 minute şi apoi îndepărtaţi-o. Dacă petele sunt încă vizibile, spălaţi hainele cu apă rece şi acestea vor dispărea.

– Preparaţi o soluţie din sare şi alcool sanitar. Aceasta este ideală pentru hainele din fibre mai groase, cum ar fi denimul sau inul. Amestecaţi o parte de sare cu 3 părţi de alcool sanitar şi turnaţi soluţia pe petele de grăsime de pe haine. Cu ajutorul unei cârpe moi, îmbibaţi bine soluţia în pete, pentru a pătrunde între fibre. Permiteţi soluţiei să acţioneze timp de 10-15 minute şi spălaţi hainele în mod obişnuit. După uscare, acestea nu vor mai prezenta pete de grăsime.

– Folosiţi un detergent lichid de vase, deoarece va îndepărta cu uşurinţa petele de grăsime de pe haine, dizolvându-le. Acoperiţi petele de grăsime cu detergent lichid de vase şi cu ajutorul unei cârpe moi, întindeţi-l bine, pentru a pătrunde în fibre. Puneţi apoi hainele în maşina de spălat şi rulaţi programul obişnuit de spălare. Dacă petele persistă, spălaţi din nou hainele.

– Folosiţi o soluţie specială de îndepărtare a petelor. Aceasta poate poate fi puţin mai costisitoare, însă va îndepărta cu uşurinţa petele de grăsime de pe haine. Urmaţi instrucţiunile de folosire de pe ambalaj.

2. Îndepărtarea petelor mai vechi

– Pulverizaţi spray fixativ pe petele de grăsime de pe haine, folosind un prosop de hârtie între spray şi material. Permiteţi fixativului să acţioneze timp de 30 de minute şi apoi spălaţi hainele în mod obişnuit. După uscare petele de grăsime vor dispărea.

– Cum curățăm petele de grăsime. Folosiţi şampon de păr. Acesta îndepărtează uleiurile naturale şi grăsimea de pe păr şi scalp. Deci poate fi util şi la îndepărtarea petelor de grăsime de pe haine. Turnaţi şampon de păr direct pe petele de grăsime şi întindeţi-l cu ajutorul unei cârpe moi, pentru a pătrunde în fibre. Lăsaţi-l să acţioneze 10-15 minute şi apoi spălaţi hainele în mod obişnuit, în maşina de spălat. După uscare, acestea nu vor mai prezenta pete.

– Turnaţi Cola pe petele de grăsime, deoarece această băutură carbogazoasă deţine proprietăţi de curăţare. Lăsaţi sucul să acţioneze timp de 1-2 ore şi spălaţi apoi hainele în mod obişnuit. După uscare, petele de grăsime nu vor mai fi vizibile.

– Folosiţi gel de aloe vera, pentru a îndepărta petele vechi de grăsime. Înmuiaţi hainele în apa rece şi turnaţi gel pur de aloe vera de-asupra petelor, masându-l cu putere, timp de câteva minute, pentru a pătrunde în fibre. Spălaţi apoi hainele cu apă rece şi petele de grăsime vor dispărea ca prin minune.
Adauga un comentariu