National

Cum decurge vaccinarea la sat: „Nu am de gând să mă vaccinez. Mai bine să mor aşa cum m-a dat Dumnezeu”

Publicat: 14 ian. 2021
sticluta cu vaccin anti COVID
Doză de vaccin anti-COVID-19

În România, campania de vaccinare împotriva COVID-19 este în plină desfăşurare, chiar dacă nu este privită cu ochi buni da către mulţi. Însă, cei mai mari contestatari se pare că sunt în mediul rural, acolo unde lipsa de informare lipseşte cu desăvârşire. Iată cum decurge vaccinarea la sat.

Lumea de la sat este conservatoare iar în privinţa vaccinării, sătenii susţin că nu vor să facă vaccinul, ba mai mult decât atât, serul aduce numai lucruri rele.

Vaccinarea la sat, o adevărată provocare

Campania de vaccinare împotriva noului virus a fost întâmpinată cu scepticism de către mulţi. Însă cei mai vehemenţi par să fie oamenii din mediul rural. Aşa că lipsa de informaţii face din vaccinarea la sat una dintre cele mai mari provocări.

Cei mai mulţi dintre săteni au prins câteva informaţii din zbor şi s-au agăţat bine de ele. Nu ştiu exact ce face vaccinul anti-COVID, dar sunt siguri că nu vor să îl facă şi că aduce numai lucruri rele. Nici măcar exemplul altor concetăţeni nu îi poate convinge.

Un primar din comuna Lozna, judeţul Botoşani, a fost primul care s-a înscris pe listele de vaccinare sperând că va da un exemplu pozitiv şi oameni îl vor urma. Însă iniţiativa lui nu a avut succesul dorit.

„Sunt trecut primul pe listă. Majoritatea spun că vor să facă, mai sunt unii care se mai gândesc, acum discut cu cei de vârsta a III-a de la 65 de ani în sus şi cei care sunt bolnavi”, a spus Viorel Lozneanu, primar comună Lozna, potrivit Antena3.

Chiar dacă unii săteni au fost convinşi de primar, există mulţi care au rămas pe poziţii şi refuza vehement să se vaccineze. Mai degrabă se retrag din comunitate decât să primească vaccinul, de care sunt siguri că le va face rău.

„Nu o să mă vaccinez. Deci după vaccinul ăsta urmează şi microciparea şi da, de asta am luat decizia să nu mă vaccinez. Dacă este obligatoriu, o să plec la o mănăstire plec, undeva prin munţi. Nu am de gând să mă vaccinez. O cultă mondială ascunde totul. Este bine să mor aşa cum m-a dat Dumnezeu, fără să fiu vaccinat şi modificat genetic”, a spus un sătean.

Florin Cîtu, despre campania de vaccinare: „Ajungem la 100.000 de vaccinări pe zi

Premierul Florin Cîtu a vorbit astăzi, 14 ianuarie, despre campania de vaccinare anti-COVID-19 în România.

Florin Cîtu susţine că România va ajunge la 100.000 de vaccinări pe zi, iar în luna septembrie am putea ajunge la 10,4 milioane de oameni vaccinaţi.

„Una este campania de mediatizare, alta este campania de vaccinare. În ceea ce priveşte campania de vaccinare suntem bine, în top 10 în Europa. Campania de vaccinare merge bine. În ritmul ăsta vom ajunge la 100.000 de vaccinări pe zi. Suntem în top 10 în UE şi stăm în acolo în fiecare zi. Nu mulţi ar fi crezut asta despre România, dar uite că se poate. Am comandat încă 8 milioane de doze de vaccin.

În septembrie ar trebui să fie vaccinaţi 10,4 milioane de oameni în România, deci ar trebui să fim în grafic”, a declarat Florin Cîtu, care a dat asigurări că vaccinarea nu va fi obligatorie, însă va încerca să convingă cât mai multă lume să se vaccineze.

Premierul României, Florin Vasile Cîtu, a anunţat că se va imuniza împotriva virusului COVID-19 sâmbătă, 16 ianuarie 2021, după ce preşedintele Klaus Iohannis menţiona, marţi, că va face acelaşi lucru vineri.

„Sâmbătă mă vaccinez. Şi va fi public”, anunţa premierul Florin Cîtu.

El a transmis că obiectivul său este că în luna septembrie a acestui an să fie vaccinaţi circa 10,4 milioane de romani.
Adauga un comentariu