Actualitate

Cum dresezi peruşul. Acesta poate fi făcut să vorbească

Publicat: 04 dec. 2019

Cum dresezi peruşul. Ușor de întreținut, acesta nu este o pasăre foarte pretenţioase, având o alimentaţie aproape exclusiv vegetariană.

Peruşii sunt animale de companie plăcute, deoarece nu sunt greu de îngrijit. Sunt, totodată, păsări foarte inteligente, care pot fi dresate să vorbească.

Cum dresezi peruşul

În cele ce urmează vă prezentăm pașii ce trebuie urmați pentru a face perușul să repete cuvinte.

Petreceţi mult timp în compania peruşului, vorbind cu acesta şi făcându-l să simtă în largul său. Aşadar, trataţi-l ca pe un membru al familiei.

Alegeţi momentul potrivit pentru a dresa peruşul, atunci când acesta este calm şi îşi poate îndrepta toată atenţia asupra acţiunilor stăpânului, deoarece dacă pasarea este obosită şi distrata nu va fi uşor de dresat.

Repetiția este mama învățăturii

Repetaţi un anumit cuvânt, de mai multe ori, rostindu-l clar şi răspicat. Este foarte important să vă învăţaţi peruşul câte un cuvânt, pe rând. S-ar putea ca acesta să nu repete cuvântul pe loc, însă continuaţi să îl repetaţi, până o va face.

Reușitele trebuie recompensate

Cum dresezi peruşul. Oferiţi-i peruşului o recompensă atunci când repetă cuvântul predat. Astfel îl veți încuraja să repete comportamentul şi vă apropiați şi mai mult de pasăre. Gustările ideale în acest sens sunt seminţele de mei, ţelina şi morcovii.

Vorbiţi cu peruşul doar câteva minute, per sesiune de dresaj. Este indicat să nu depăşiţi 30 de minute pe zi, deoarece pasărea se va plictisi şi nu va dori să înveţe cuvinte noi.

Nu permiteţi ca peruşul să fie distrat în timpul lecţiilor de vorbire. Acoperiţi 3 părţi din colivie cu o cârpă, staţi în faţa părţii descoperite şi vorbiţi direct cu pasărea, pentru ca aceasta să ştie că vă adresaţi ei.

Repetaţi acelaşi cuvânt, fără a trece la un altul, până când peruşul îl repeta corect, de cel puţin 3 ori.

Cum dresezi peruşul. Răbdare, răbdare și iar răbdare

Nu încercaţi să vă forţaţi peruşul să vorbească. Dacă aceasta nu reuşeşte să repete cuvinte, experienţa în sine este un lucru plăcut pentru a petrece timp cu pasărea de companie.

Dacă peruşul învaţa rapid cuvinte simple, treceţi, în timp, la cuvinte complicate sau chiar la fraze. Acestea trebuie repetate de multe ori, până când pasarea le învaţa şi le repeta corect.

Dresaţi-vă peruşul să numească obiecte sau culori ale obiectelor. Arătaţi-i anumite obiecte şi repetaţi, pe rând, de mai multe ori, denumirea sau culoarea acestora. Faceți asta până când pasarea le învaţa şi le recunoaşte.loading...

Adauga un comentariu