Boli si tratamente

Cum este afectat organismul de dezechilibrele homonale

Publicat: 02 oct. 2019

Menopauza nu este singura cauza a dezechilibrului hormonal – stilul de viata, medicatia si sarcina pot dezechilibra de asemenea, organismul dumneavoastra la orice varsta. Descoperiti cauzele de dezechilibrului hormonal si cum puteti reduce simptomele. “Problemele hormonale sunt destul de comune,” spune Dr. Brad Douglas, ginecolog si expert. În timp ce varsta este cauza unora dintre aceste provocari ( menopauza), ciclul menstrual, problemele tiroidiene si diabetul pot fi, de asemenea, o problema. Chiar mai frecvent, medicamente cum ar fi pilulele contraceptive pot dezechilibra organismul. În plus, sarcina determina frecvent o schimbare în balanta hormonilor.

Desi unele femei sunt predispuse genetic la dezechilibru hormonal, atunci cand vine vorba de schimbari in chimia corpului pe care le puteti gestiona, stilul de viata poate fi, de asemenea, vinovat. Lipsa frecventei de somn, lipsa de exercitii fizice si o dieta saraca (care poate include un aport de calorii prea mare), pot destabiliza hormonii. Stresul poate fi responsabil pentru tulburarea nivelurilor de hormoni, de asemenea. “Dezechilibrele hormonale la femei, de obicei, se prezinta prin sangerari neregulate sau abundente”, explica Douglas. Schimbarile extreme ale starii de spirit în timpul menstruatiei este un alt semn al nivelurilor de hormoni inegale, care pot include sindromul pre-menstrual, sau chiar tulburare disforica, spune Douglas.

În plus, anxietatea, pierderea poftei de mancare, insomnia si lipsa de concentrare pot fi, de asemenea, simptome la femeile care ar putea avea un dezechilibru hormonal – impreuna cu simptome cum ar fi cresterea brusca in greutate, chef de sex redus, bufeurile si transpiratiile nocturne. Vorbiti cu medicul dumneavoastra daca aveti oricare dintre aceste semne. În functie de severitatea simptomelor dezechilibrului hormonal, femeile care pot tolera disconfortul pot trai fara medicamente sau tratamente. Cu toate acestea, medicul dumneavoastra va poate recomanda modificarea stilului de viata pentru a remedia sau a reduce semnele de dezechilibru hormonal, sau chiar prescrie medicamente pentru a aduce hormonii înapoi în echilibru. Iata cateva optiuni pe care medicul dumneavoastra ar putea dori sa le ia in considerare:

Schimbarea stilului de viata: uneori modificarile în stilul tau de viata pot ajuta la minimizarea riscului de dezechilibru hormonal. O dieta usoara, exercitii regulate si un program regulat de somn sunt metode simple de a pastra chimia corpului tau intacta.  

Medicatie – hormonii sintetici sunt de obicei prescrisi pentru a trata dezechilibrele hormonale. Unele antidepresive, pot contribui la minimizarea semnelor de dezechilibru hormonal, in timp ce alte medicamente, cum ar fi Prempro, sunt frecvent prescrise pentru simptomele menopauzei la femei. Cel mai frecvent, progesteronul si estrogenul sintetic sunt prescrise pentru a echilibra hormonii.

În cazurile în care cauzele simptomelor de dezechilibru hormonal la femei sunt greu de identificat, testarea genetica prin urina, saliva sau din sange poate fi justificata. Odata ce medicul a examinat un diagnostic, un plan de tratament care poate combina medicamente, hormoni sintetici si modificarile stilului de viata pot fi adaptate pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastra.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit