Cancan

Cum făcea Cristi Borcea bani la 15 ani:  ”Era diabolic, câştiga între 700 şi 1000 de lei pe seară”

Publicat: 09 dec. 2020
Cum făcea Cristi Borcea bani la 15 ani  Era diabolic câştiga între 700 şi 1000 de lei pe seară
Cristi Borcea a stiut încă de mic să facă bani. Mai exact, difuza filme printre blocuri, cu video și televizor color.

Chiar daca acum nu este român să nu fi auzit de fostul acționar de la Dinamo, putini stiu cum făcea Cristi Borcea bani la 15 ani. Se pare că acesta a stiut încă de mic să facă bani. Mai exact, difuza filme printre blocuri, cu video și televizor color. Emil Ursu, antrenorul de la Dinamo 2 și bunul său pritenen în același timp, este cel care a făcut dezvăluirile inedite despre Cristian Borcea.

Cum făcea Cristi Borcea bani la 15 ani

Cristi Borcea a ştiut să facă bani de mic. Când avea 15 ani, el câştiga între 700 şi 1000 de lei pe seară, difuzând filme prin blocuri, cu video şi televizor color. Dezvăluirea despre ce făcea milionarul în 1984 a fost făcută de bunul său prieten, Emil Ursu, antrenorul de la Dinamo 2.

„Pe Cristi l-am cunoscut în 1984. El avea 14 ani, eu aveam 20. Clubul mi-a dat o garsonieră. Cristi locuia vizavi, la etajul 3. A venit, mi-a zis că e dinamovist, iar mie mi-a plăcut de el, era foarte spontan. L-a dus mintea să facă bani diabolic de la vârsta aia. Eu am primit apartament în Tei, s-a mutat apoi și fratele meu la București și l-am luat la mine. Aveam video, televizor color, care pe vremea aia nu prea existau.

Cristi venea nonstop la mine. La 15 ani lua videoul și televizorul color și difuza filme prin blocuri. Câștiga între 700 și 1000 de lei pe seară. Pleca cu ele sau îi chema pe alțîi la noi, se descurca. În fiecare seară când eram liber, dacă ieșeam la restaurant eram împreună. Am rămas prieteni, suntem și rude, el cu Mihaela (n.red. – prima soție a lui Cristi Borcea) mi-au botezat fata. În 1988, Cristi a fost cavaler de onoare la nunta mea”, a spus Ursu, citat de gsp.ro.

Cristi Borcea a ajuns un om de afaceri de succes și în prezent, averea să este estimata la zeci de milioane de euro.

Cristi Borcea a finanțat Dinamo în perioada 1998-2012 și a castigat 4 campionate, 6 Cupe ale României și 2 Supercupe.

De la extaz la agonie. Cum a ajuns Borcea să facă închisoare

În ciuda reușitelor sale, Cristi Borcea a trecut și prin momente mai puțin plăcute în viață. Fostul finanțator a trecut de la extaz la agonie, după perioada în care a activat la Dinamo (1998-2012). Din păcate, în martie 2014, Cristi Borcea avea să fie condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune, în cazul Dosarului Transferurilor. Totuși, el a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava după doar 4 ani de închisoare.

Însă ghinionul avea să îl urmărească în continuare. Anul 2019, în luna februarie, Cristi Borcea a fost condamnat din nou la închisoare. De această dată, Borcea avea de ispășit 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor. Alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre, Cristi Borcea ar fi prejudiciat statul român și municipiul Constanța cu aproape 28 de milioane de euro. Din fericire, Borcea a reușit să scape de încarcerare după ispășirea a numai 9 luni din pedeapsă. El s-a alăturat familiei în noiembrie 2019.

În plina pandemie, Cristi Borcea a dat o lovitură financiară

Ajuns acum la 50 de ani, Borcea continuă să facă bani, dar la nivelul milioanelor de euro. Mai exact,  acesta s-a asociat cu Gigi Nețoiu, bunul sau prieten și fost partener de finanatere la Dinamo. Cei doi nu mai vor să audă de fotbal și pregătesc construirea unui ansamblu rezidențial, cu peste 100 de apartamente, în complexul care găzduiește restaurantul ”Doi Cocoși”.

Familia lui Borcea este implicată și în ridicarea unui ansamblu rezidențial cu cinci blocuri, de 14 etaje, în zona Tei. Fostul acționar de la Dinamo a luat și 1,9 milioane de dolari pe apartamentul din Miami.
Adauga un comentariu