Culinar

Cum faci cea mai bună salata boeuf. Ingredientul GREŞIT pe care toate gospodinele îl pun în salată

Publicat: 11 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum faci cea mai bună salata boeuf. Ingredientul GREŞIT pe care toate gospodinele îl pun în salată

Şi cum nu sunt sarbatoari de iarnă fără salata de boeuf m-am gândit să mă alătur şi eu majorităţii romanilor şi să gătesc pentru Revelion o salată de boeuf făcută în casă, o reţetă simplă clasică pe care o ştiu încă de pe vremea copilăriei când o ajutăm pe mama să prepare maioneza pentru salată de boeuf.

Că este un aperitiv caloric, nelipsit de pe masa romanilor de sărbători nu este un mare secret, aşa că de Revelionul acesta nu mai număram caloriile sau contorizam kilogramele în plus. De la anul, ne apucăm de dietă, ce ziceţi?

Ingrediente salata de boeuf clasică:

  • 1/2 kg carne de vită fiartă
  • 500 g cartofi
  • 250 g mazăre
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 ţelina mică
  • 1-2 castraveţi muraţi în oţet
  • 1-2 gogoşari muraţi în oţet
  • 250 ml ulei floarea soarelui
  • zeamă de lămâie
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 linguriţa muştar
  • sare
  • piper

Pentru decorarea salatei de boeuf: gogoşari, albuşuri de ou fiert, măsline, pătrunjel şi orice doriţi.

Preparare salata de boeuf originală:

Carnea de vită fiartă se taie cuburi mici. Cartofii fierţi în coajă şi curăţaţi se taie în cuburi şi se amestecă cu carnea, mazărea fiartă, ţelina şi morcovul bine mărunţite, castraveciorii şi gogoşarii tăiaţi cuburi. Se amestecă bine toate aceste ingrediente, se presara sare şi piper după gust şi se mai potriveşte cu oţet sau zeama de lămâie dacă este cazul. Când la prepararea salatei de boeuf folosiţi mai multe murături în oţet (castraveţi şi gogoşari) la final aceasta va fi suficient de acră şi nu mai este nevoie să adăugaţi suplimentar oţet sau zeama de lămâie.

Se prepară maioneza de salată de boeuf (citeşte aici: Reţeta maioneza făcută în casă ) şi când este gata se amestecă o parte din ea cu legumele pe care le-am mărunţit mai sus. Se aşază salata în bolul de servit (de preferat transparent) se dă o formă dorită, se netezeşte cu cuţitul şi se întinde restul de maioneză pe toată suprafaţa pe care mai târziu o decoram. Dechide aici: Ce faci când ţi se taie maioneza sau este prea subţire şi moale?

La final, se decorează folosindu-vă de măsline, albuş fiert, gălbenuş fiert, gogoşari, boabe de mazăre fiartă, frunzuliţe de pătrunjel şi de multă, multă imaginaţie şi îndemânare.

Adauga un comentariu