Diete si regimuri

Cum faci cea mai buna zacusca de ciuperci pentru iarna. Secretul pe care trebuie sa-l stie oricine

Publicat: 27 sept. 2019
7

De vinete sau de ardei, de vinete cu ardei ori de fasole…sau de ciuperci. Zacusca este delicioasa, motiv pentru care n-ar trebui sa incerci aceasta reteta, pe care o poti prepara cu usurinta. Cu siguranta, nu vei regreta la iarna, cand o vei savura.

Preparata din ciuperci champignon, galbiori ori ghebe, zacusca de ciuperci se prepara rapid, in mai putin de doua ore, motiv pentru care n-ar trebui sa eziti sa o prepari pentru a-ti completa deliciile din camara. 

Ingrediente pentru zacusca de ciuperci
1 kg ciuperci champignon
1 kg gogosari sau ardei kapia rosu
1 kg ceapa
1/2 kg rosii
300 ml ulei
o lingura piper boabe
3-4 frunze de dafin
sare

Pentru inceput, curata ceapa si toac-o marunt, dupa care coace ardeii kapia (gogosarii) direct pe ochiul aragazului sau pe plita, curata-i si lasa-i sa se scurga.
 
Pune uleiul intr-o cratita mare pe foc. Dupa ce s-a incins, adauga ceapa si las-o pana devine aurie. in timpul asta, amesteca prin ea sa nu se lipeasca.
 
Toaca ardeii si adauga-i peste ceapa calita. Peste 10 minute, adauga rosiile tocate. Din cand in cand, amesteca prin aceasta compozitie sa nu se lipeasca.
 
Curata ciupercile si taie-le marunt, apoi adauga-le in cratita. Lasa sa fiarba ingredientele cateva minute, apoi adauga sare dupa gust, piperul boabe si frunzele de dafin.

Lasa zacusca sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand. Cand uleiul s-a ridicat deasupra, zacusca de ciuperci este gata. Fierberea nu ar trebui sa dureze mai mult de doua ore, potrivit Avantaje. 
 
Stinge focul si pune zacusca fierbinte la borcane, pe care, in prealabil, le-ai sterilizat. Nu acoperi borcanele cu capace. Zacusca de ciuperci devine mai gustoasa si tine mai bine peste iarna daca, dupa ce ai pus-o la borcane, mai bagi borcanele la cuptor pentru inca 15 minute.
 
Scoate borcanele din cuptor dupa 15 minute, pune-le capacele si acopera-le cu o patura pana a doua zi.

Vixen studio





Adauga un comentariu