WoW!

Cum faci jumări crocante. Greşelile care trebuie evitate când le găteşti

Publicat: 13 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum faci jumări crocante. Greşelile care trebuie evitate când le găteşti

În această perioadă, jumările sunt un preparat nelipsit de pe mesele românilor. Cele mai apreciate sunt cele crocante, bine rumenite. Cum facem să avem jumări de acest fel şi ce greşeli trebuie evitate, ne va spune bucătarul arădean Adrian Pop.

Folosind şorici cu puţină slănină, poţi face cele mai bune jumări de porc crocante. „Dacă dorim să avem jumările crocante trebuie să folosim doar şorici cu slănină. Trebuie evitat să folosim slănină cu puţină carne, deoarece, în acest caz, jumările ies puţin mai fragede. Oricum le dorim, jumările sunt simplu de preparat, iar rezultatul va fi unul apreciat”, spune bucătarul arădean.

Acesta explică faptul că nu sunt necesare multe ingrediente, reţeta pentru jumări crocante este uşor de preparat.

„Avem nevoie de slănină cu şorici, apă şi sare. Slănina se taie în cubuleţe mici, de 4-6 centimetri. Acestea se pun la fiert într-un tuci cu sare şi apă cât să acopere bucăţile tăiate. După ce apa se va evapora şi în recipient va rămâne doar untura lichidă, bucăţile de slănină cu şorici şi mai lasă puţin la prăjit, tocmai pentru a ieşi crocante. Jumările sunt gata în momentul în care furculiţa intră în acestea”, spune bucătarul arădean Adrian Pop.

Jumările se scot cu o paletă care să permită scurgerea unturii. Acesta poate fi păstrată în frigider sau cămară şi folosită la diferite mâncăruri.

Adauga un comentariu