Sosuri

Cum faci ketchup acasa, reteta originala

Publicat: 23 sept. 2019

Adori ketchup-ul, dar parca cel din comert are prea mult zahar in el? Atunci azi te vom invata cum faci ketchup acasa, dupa o reteta originala!
 
Ingrediente:
 

  • 680 g pasta de rosii
  • 110 g zahar brun deschis, ambalat
  • 170 g melasa inchisa
  • 1 ½ lingurita praf de usturoi
  • 1 ½ lingurita de ceapa pudra
  • ½ lingurita pulbere de mustar
  • ¼ lingurita scortisoara
  • ½ lingurita amestec all spice
  • 3 linguri sos worcestershire
  • 120 ml otet de mere 
  • 1 lingura sare
  • 240 ml apa filtrata

 Mod de preparare:

Intr-o cratita mare si putin adanca, combinati pasta de rosii, zaharul brun, melasa, praful de usturoi, pulberea de ceapa, pulberea de mustar, scortisoara, amestecul all spice, sosul Worcestershire, otetul, sarea si apa. Se aduce la fierbere la foc mediu, amestecand ocazional pentru a preveni arderea. Gatiti 25-30 de minute, pana se reduce cu aproximativ un sfert. Ketchup-ul trebuie sa fie gros si raspandit. Lasa sa se raceasca complet. Transferati intr-un recipient curat, etans si depozitati la frigider. Ketchup-ul trebuie sa se mentina pana la 3 saptamani. 



loading...

Adauga un comentariu