Boli si tratamente

Cum influenteaza incaltamintea pe care o porti sanatatea picioarelor tale

Publicat: 12 mart. 2018
7

In general, atunci cand vine vorba despre picioarele lor, reprezentantele sexului feminin acorda o importanta deosebita ritualului de ingrijire. De asemenea, din dorinta de a avea o colectie impresionanta de incaltaminte si de a adopta un stil vestimentar inedit, acestea investesc sume considerabile in pantofi. Din pacate, insa, cele mai multe dintre ele neglijeaza unul dintre aspectele importante pentru picioarele lor, anume sanatatea acestora, scrie News.ro.

Iata cum poate influenta incaltamintea pe care o porti sanatatea picioarelor:
•    Numeroase studii au confirmat faptul ca structura oaoasa a piciorului, dar si pielea din aceasta zona sunt afectate semnificativ de materialele rigide din care sunt confectionati pantofii moderni. Tocmai din acest motiv, este de preferat ca incaltamintea pe care o porti sa fie fabricata din materiale naturale, care au o structura poroasa ce lasa aerul sa circule si mentine umezeala.

•    Pantofii cu tocul foarte inalt si cei cu talpa dura pot cauza dureri la nivelul gleznelor, talpilor si chiar la nivelul coloanei. De asemenea, acest tip de incaltaminte poate avea efecte negative si asupra posturii tale. Astfel, pentru a preveni aceste afectiuni, specialistii in ortopedie recomanda purtarea fie a incaltarilor cu talpa joasa, fie a celor cu tocul mic si gros.

•    Multe dintre doamne si domnisoare sunt dispuse sa faca un compromis de dragul esteticii si sa poarte incaltaminte cu un numar sau chiar doua mai mici decat in mod obisnuit. Cu toate acestea, laba piciorului trebuie sa aiba suficient loc in pantofi, intrucat, in caz contrar, atat circulatia venoasa cat si mobilitatea picioarelor tale vor avea de suferit. Drept urmare, chiar daca iti doresti cu ardoare un anumit model de pantofi, evita sa porti incaltari prea mici pentru tine. Cu certitudine, daca vei avea in vedere acest aspect, vei preveni o multime de probleme cu privire la circulatia sangelui, inchieieturile si muschii membrelor inferioare.

sursa: digi24.ro

Adauga un comentariu