Frumusete

Cum ingrijim pielea la iesirea din sezonul rece

Publicat: 06 mart. 2019

La trecerea de la sezonul rece la cel cald, tot organismul se adapteaza schimbarii. Tenul nostru devine din ce in ce mai aspru, mai uscat si mai sensibil. Schimbarile vremii si temperaturii isi pun amprenta asupra pielii noastre, cea mai afectata fiind pielea de pe fata, tenul. Acesta capata un aspect lipsit de vitalitate si ne creeaza senzatia de disconfort. Problemele cu schimbarea anotimpului sunt mult mai accentuate daca tenul tau are probleme cum ar fi: acnee, pori dilatati, cosuri, pete rosii. Epiderma capata o sensibilitate aparte la venirea primaverii. Pielea, oglinda echilibrului de hidratare, vitaminizare, alimentatie sanatoasa si odihna, nu face exceptie. In functie de ten, manifestarile sunt diferite: uscaciune, descuamare, exfoliere, roseata in zona centro-faciala, usoare fisuri in zona gurii sau a nasului. Fumatul si expunerea intempestiva la monitoarele fara protectie accentueaza problemele tenului.

Evitati substantele fotosensibilizante. Pentru protejarea tenului, se recomanda crearea unui microambinet sanatos, hidratare, consum de lichide, vitamine din fructe, cruditati, alimentatie echilibrata si fotoprotectie. De asemenea, este indicata administrarea interna atat a vitaminelor A si E, cat si a mineralelor Zinc si Seleniu. Bineinteles nu neglijati hidratarea, curatarea si protectia zilnica a tenului si, in plus, primavara, evitati cosmeticele, alimentele si medicamentele care contin ingrediente fotosensibilizante. Acestea sunt mentionate pe ambalaj si dintre ele fac parte tetraciclina, anticonceptionalele, pastranacul, carbamazepina. Este indicat ca primavara sa folositi o crema cu factor de protectie solara.

Microambient sanatos: Prezenta unei plante care sa oxigeneze spatiul de lucru /  Fuga de fumul de tigara / Ecran cu protectie pentru monitor. O piele snătoasă are insa nevoie si de o exfoliere corespunzatoare. Puteti utiliza un produs din comert sau puteti prepara un exfoliant la domiciliu, utilizand doua linguri de malai, cateva picaturi de gel de dus si o lingura de miere ca liant.



loading...

Adauga un comentariu