International

Cum interpreteaza premierul grec acordul cu creditorii: Am renuntat la austeritate si la troica

Publicat: 21 feb. 2015

Acordul convenit vineri seara de Eurogrup (ministrii de finante din zona euro) cu privire la Grecia anuleaza angajamentele fata de creditorii internationali asumate de precedentul guvern de la Atena, condus de conservatori, a declarat sambata premierul grec Alexis Tsipras, citat de Reuters si AFP.

„Ieri am facut un pas decisiv, renuntand la austeritate si la troica. Am castigat o batalie, dar nu si razboiul. Dificultatile reale ne asteapta de acum incolo”, a spus Tsipras.

Eurogrupul a decis vineri seara sa prelungeasca cu patru luni planul de ajutor financiar pentru Grecia, in anumite conditii, potrivit comunicatului publicat la finalul reuniunii.

„Pe baza cererii Greciei, a angajamentelor autoritatilor elene, a avizului institutiilor creditoare ale Atenei si a acordului la care s-a ajuns vineri intre tarile membre ale zonei euro,”vom lansa procedurile pentru a ajunge la o decizie finala privind extinderea” planului de finantare actual „pentru o durata de pana la patru luni”, se mentioneaza in comunicat.loading...

Adauga un comentariu