Remedii naturiste

Cum ne ajuta apa de argint

Publicat: 30 mart. 2011
7

Medicii recomanda sa fierbem apa, chiar daca este din reteaua de alimentare. Prudenti trebuie sa fim si apa de izvor, mai ales atunci cand nu stii exact compozitia chimica.  Problema este ca prin fierbere, apa isi modifica structura si pierde o serie de microelemente valoroase. In plus,  apa nu poate fi pastrata prea mult, chiar daca este fiarta, caci in ea se pot inmulti alte bacterii, ba chiar alge microscopice. Apa de argint ar putea fi o solutie la toate aceste neajunsuri.

Se spune ca Cirus cel Mare, fondatorul imperiului persan lua cu el in batalii un vas de argint plin cu apa, ba chiar ii obliga pe soldatii sai sa faca la fel. Si apa sfintita, pentru a o pastra mai multa vreme, se tine in vase de argint. Se stie ca ionii de argint au efect bactericid. Distrug circa 650 virusuri si germeni, constituind astfel un dezinfectant extrem de eficient.

In urma cu 4.000 de ani, medicii chinezi faceau acupunctura cu ace de argint. Fenicienii navigau luni intregi peste mari. Ei transportau apa, vinul si laptele in vase din argint, pentru a le pastra nealterate un timp indelungat. Colonistii americani care strabateau Vestul puneau adesea un dolar de argint in lapte pentru a-i intarzia alterarea. La inceputul secolului, doctorii prescriau nitrat de argint pentru ulcerele de stomac si puneau cateva picaturi de solutie de argint in ochii nou-nascutului pentru a distruge eventualele bacterii care ar fi putut provoca orbirea. Cei din NASA si MIR folosesc argintul coloidal pentru transformarea apei reziduale in apa potabila. Iata cateva beneficii ale apei de argint:

1. Antibiotic si antioxidant
Ca antibiotic natural, argintul luptă cu bacilulul dizenteriei, cu Salmonela, E. Coli, Streptococul pneumoniae, Streptococul mutans (cauzator principal al cariilor dentare) si alte microorganisme daunatoare. S-a mai constatat ca argintul este un puternic antioxidant natural, distrugand radicalii liberi (cauza a peste 60 de boli printre care cancerul si boala Alzheimer).

S-a demonstrat ca argintul este si un imunomodulator, adica ajuta la cresterea imunoglobulinei din clasa A, M, G si a limfocitelor T. In domeniul chirurgiei, argintul e folosit la unirea vaselor cerebrale sau închiderea defectelor de pe suprafata craniului. A fost folosit la filtrele mastilor celor care se ocupau cu dezinfectarea in timpul epidemiei de gripa aviara.

2. Amelioreaza problemele tenului si vindeca ranile
Cine se spala pe fata cu aceasta apa miraculoasa isi amelioreaza tenul. Ranile spalate cu apa de argint se vindeca mai repede, nu se infecteaza si cicatricele ramase dupa vindecare sunt mai putin vizibile. Si pentru pastrarea suprafetelor afectate de arsuri cat mai aseptice este folosita tot apa de argint.

3. Distruge tumorile canceroase
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca argintul, sub forma de nanoparticule, poate distruge cancerul. Dr. Gery Smith, cercetator la laboratorul din Saint Louis, a declarat: „prezenta argintului in organism a determinat dediferentierea celulelor cancerigene astfel incat organismul a inceput sa-si revina”.

Dr. Norman Bjonderstrom din Suedia, un specialist in tratarea cu succes a cancerului mamar, introduce in tesutul tumorii ace din argint pur care sunt conectate la curent electric de mica intensitate. Prin procesul de electroliza, in interiorul tumorii ajung ionii pozitivi ai argintului, redusi la dimensiuni de nanoparticule, distrugand tumora canceroasa.

De asemenea, se administreaza in: boli infectioase de origine virala si bacteriana (de exemplu gripa, hepatita etc.); boli cronice si acute ale cailor respiratorii superioare; afectiuni dermatologice (dermatomicoze, eczeme, furunculoze, intepaturi de insecte, arsuri de diverse grade); infectii ale tubului digestiv.

Necesarul zilnic de argint
Cel mai eficace aport de argint se face sub forma lui coloidala (particule de 0,001 microni), astfel este total inofensiv pentru organismul uman, care il va elimina in 24 de ore. Cercetatorii au stabilit ca 0,088 mg de argint reprezinta cantitatea medie zilnica necesara organismului uman.

Organele noastre contin argint, cel mai mult fiind in tesutul creierului mare, in nucleul celulelor nervoase, glandele sistemului endocrin, partea exterioara a ochiului si in oase. 

Efecte adverse
In terapia cu apa de argint trebuie sa tinem cont si de urmatorul aspect: pigmentarea pielii. Aceasta devine albastra, in cazul consumului exagerat. Mai mult, excesul de argint in organism conduce la aparitia celulelor canceroase, la slabirea vazului si la dereglari psihice.

OMS recomanda 0,05-0,1mg argint pe fiecare litru de apa potabila. Persoane alergice la acest metal, trebuie sa evite apa cu argint. 

Adauga un comentariu