Plante medicinale

Cum ne ajuta organismul ridichea neagra

Publicat: 24 ian. 2011
7

Spre deosebire de cele mai multe dintre ridichi, ridichea neagra este cultivata mai degraba in scopuri medicale decat pentru mancare. Aceasta planta este iute, alba in interior cu un invelis negru subtire.

Consumul de ridichi negre are efecte asupra ficatului, ajutand la detoxifierea si purificarea acestuia. De asemenea, ridichea neagra curata si purifica sangele, are efect diuretic si ajuta la eliminarea patogenilor prin tractul digestiv. Este eficienta ca tratament in caz de indigestie, balonari si regurgitari

Distruge stafilococii
Ridichea neagra contine foarte multe minerale si vitamine, in mod special C, iar asta o face utila impotriva infectiilor si a radicalilor liberi. Planta contine rafanina, un compus cu actiune antibiotica si antifungica.

Studiile realizate in aceasta directie au aratat ca rafanina inhiba cresterea stafilococului auriu, a streptococilor si pneumococilor. Ridichea are si actiune antitumorala datorita glicosinolatilor prezenti in majoritatea legumelor din familia Brassicaceae (varza, conopida, broccoli, varza de Bruxelles, guliile, mustarul, napul).

Combate constipatia
Ridichea neagra are si efect laxativ, fiind astfel utila in cazul constipatiei. De asemenea, mentine sanatatea aparatului respirator si poate vindeca tusea, durerile in gat si bronsita.

Adauga un comentariu