Plante medicinale

Cum ne ajuta sanatatea rodiile si coacazele

Publicat: 24 feb. 2011

Ambele fructe sunt surse de antioxidanti, iar consumul lor te ajuta sa previi si sa combati unele boli. Iata cum ne ajuta organismul rodiile si coacazele:

1. Combat cancerul 
Cercetatorii de la Universitatea din Massachusetts Dartmouth au descoperit un compus in coacaze care previne formarea metastazelor. Un alt studiu a aratat ca proantocianidinele din coacaze reduc viabilitatea celulelor canceroase ale prostatei. 

2. Benefice pentru inima 
Hipertensiunea arteriala este unul dintre principalii factori de risc pentru bolile cardiovasculare. Potrivit unui studiu clinic, pacientii cu ateroscleroza, care au baut suc de rodie in mod regulat, timp de un an, au constatat reducerea cu 12% a tensiunii arteriale sistolice. Autorii speculeaza ca polifenolii, antioxidanti puternici din rodie, sunt responsabili de acest efect. 

3. Scade colesterolul rau 
Cercetatorii de la Universitatea Scranton din Pennsylvania au descoperit ca antioxidantii din coacaze scad nivelul colesterolului rau (LDL). Pentru acest efect trebuie sa beti zilnic 750 ml suc de coacaze. 

4. Previn infectiile urinare 
Sucul de coacaze previn infectiile urinare. Proantocianidinele din aceste fructe  anihileaza colibacilii, principalele bacterii care cauzeaza infectii urinare. Practic, proantocianidinele nu permit bacteriilor menţionate sa modifice structura celulelor aflate pe mucoasa tractului urinar, ci le elimina din organism.

5. Intaresc articulatiile 
Semintele de rodie sunt bogate in vitamina K. Carenta acestei vitamine este asociata cu riscul de artroza la maini si genunchi. 

6. Protejeaza dintii 
Potrivit unui studiu efectuat de Universitatea de Stat din Ohio, adultii care isi clatesc gura de trei ori pe zi, timp de patru saptamani cu extract de rodie au un risc redus de gingivita (inflamarea gingiilor).loading...

Adauga un comentariu