Magazin

Cum ne îngrijim pielea în această vară

Publicat: 22 iul. 2020

Anotimpul călduros poate fi extrem de prietenos cu noi și cu pielea noastră. Razele soarelui favorizează secreția vitaminei D, una foarte utilă organismului, însă expunerea îndelungată la lumina solară ne poate pune pielea în pericol dacă nu avem grijă de ea în mod corect. Totodată, vara este anotimpul pe parcursul căruia lăsăm neacoperită mai multă piele decât oricând altcândva pe parcursul anului, ceea ce ne împinge și să avem grijă ca pielea noastră să fie una curată și lipsită de fire de păr nedorite, care ar dăuna aspectului estetic.

Drept urmare, vara alegem să ne epilăm mai des. Această activitate este una care ne ajută să arătăm mai bine, dar care poate să ne și pună în pericol pielea dacă nu alegem să apelăm la variante de epilare sănătoase. Pentru a te asigura că pielea ta beneficiază de cel mai bun tratament, trebuie să acorzi o atenție deosebită modului în care îți alegi epilatorul.

Dacă optezi să mergi pe varianta unui epilator clasic, soluțiile cele mai bune sunt cele care au un număr de discuri sau pensete cât mai mare. Epilatoarele clasice cu discuri au de regulă, dacă vorbim despre modelele superioare din punct de vedere calitativ, 20 de puncte de prindere, în timp ce variantele cu pensete utilizează între 10 și 48 de puncte de prindere. De asemenea, epilatoarele clasice de calitate au un cap pivotant, util în zonele mai greu de accesat și foarte importantă este și existența mai multor trepte de viteză. Acestea te vor ajuta să beneficiezi de un epilat lipsit de dureri, iar produsele de calitate au minim două astfel de trepte.

În ceea ce privește epilatoarele IPL, acestea utilizează o tehnologie mai avansată, pe bază de fascicule intermitente de lumină și cele mai bune variante sunt cele care pot fi utilizate pe tot corpul. Chiar dacă există și epilatoare IPL dedicate doar unor anumite părți ale corpului, cele mai eficiente sunt cele care pot acționa pe întreaga suprafață a pielii. Foarte importantă este și măsura în care intensitatea epilatorului poate fi reglată. Este recomandat ca epilatorul pe care îl alegi să aibă cât mai multe trepte de intensitate pentru care să poți opta, în așa fel încât să îi poți ajusta puterea și pentru zonele mai sensibile, predispuse la iritare.

Dacă ai reusit să identifici epilatorul potrivit, poți să te gândești la următoarea etapă a procesului de îngrijire și protejare a pielii pe parcursul verii.

Din acest punct de vedere, crema hidratantă este un instrument extrem de benefic pentru tenul tău. Crema hidratantă contribuie la menținerea umidității în interiorul pielii. În mediul călduros al verii, pielea trebuie protejată împotriva uscării, iar crema hidratantă contribuie din plin prin ingredientele pe care le conține. Umectanții din cremă, dintre care putem aminti glicerina, atrag apa și ajută la menținerea acesteia la un nivel de 10-30% la nivelul pielii. Acesta este nivelul considerat optim de către specialiștii în dermatologie.

Prin expunerea la soare sau chiar la aerul condiționat, pielea poate fi iritată și poate înregistra pierderi masive de apă. Ea devine astfel uscată și nesănătoasă, însă prin intermediul cremei hidratante poți contracara cu ușurință aceste efecte. Crema hidratantă pe care o utilizezi trebuie să conțină și factor de protecție, foarte important în zilele de vară, pentru că atunci lumina soarelui este puternică și atacă resursele de apă de la nivelul pielii. În general, cremele hidratante sunt concepute special pentru a fi utilizate pe parcursul zilei, tocmai în ideea de a compensa pierderile cauzate de factorii de mediu.

Așadar, pentru a te bucura de o piele sănătoasă în această vară, alege să o protejezi investind într-un epilator de calitate și o cremă hidratantă pe măsură!





Adauga un comentariu