Terapii alternative

Cum ne pregatim sufleteste pentru a avea un copil

Publicat: 09 ian. 2017
7

Unul dintre cele mai importante momente din viata noastra este atunci cand alegem sa devenim parinti, iar acea perioada trebuie pregatita cu mare grija. Aspectul financiar, relatia de cuplu, potenta fizica, toate aceste elemente trebuie luate în calcul ca atunci cand se va naşte copilul, sa îi oferim cele mai bune conditii de viata.

Mai mult decat atat, profesorul international de yoga Dana Tupa afirma ca nu doar din punct de vedere fizic şi financiar trebuie sa fim pregatiti, ci mai ales din punct de vedere spiritual. Daca vom avea toate „piesele de şah” aranjate pe tabla, însa la nivel sufletesc suntem agitati, anxioşi, stresati, dezechilibrati, exista mari şanse ca aceasta stare de spirit sa o transmitem şi copiilor care, atunci cand se vor naşte, vor plange neîncetat, vor fi speriati şi vor întampina probleme de relationare cu parintii.

De ce ar trebui sa faci yoga daca ai diabet 

Pentru a avea o sarcina uşoara, relaxata, pentru a primi cu bratele deschise bebeluşul într-un mediu propice bunei lui dezvoltari, profesorul Dana Tupa ne recomanda sa urmam 3 sfaturi practice, precum:

1. Renuntarea la alcool! „Alcoolul şi conceperea unui copil sunt în antagonism dintotdeauna. Daca vom consuma alcool în timpul sarcinii sau înainte de conceperea unui copil, nu numai ca vom fi afectati din punct de vedere fizic, dar la nivel spiritual se va crea o realitate alternativa, contrafacuta, în care fericirea naturala, iubirea neconditionata şi echilibrul mental şi spiritual nu vor mai fi punctele noastre forte”, afirma profesorul international de yoga, Dana tupa.

2. Cunoaşterea momentelor astrale propice conceperii unui copil! „Chiar daca nu conştientizam întotdeauna acest lucru, însa – spre exemplu – atunci cand e Luna plina, energia negativa se amplifica, exista perturbari ale somnului, trendul accidentelor auto, al violentei este în creştere, apar dezechilibre de tot felul, stari de anxietate etc.

De regula, se recomanda evitarea conceperii unui copil în acea perioada, deoarece aceste dezechilibre vor fi transferate şi copilului. Da, este într-adevar romantic – şi am vazut nenumarate filme în acest sens – ca doi îndragostiti sa viseze sub clar de Luna plina, însa nu este în concordanta cu scopul subiectului de fata.”

Yoga se poate practica si acasa. Iata cateva pozitii la indemana 

3. Pregatirea preliminara a cuplului prin meditatii! „Abstinenta sexuala pe o anumita perioada, meditatia şi practica spirituala intensa, sunt alte elemente pe care trebuie sa le pregatim cu aproximativ 6 luni în avans. De ce? Deoarece energia sexuala este una dintre cele mai importante energii care exista în Univers şi este indicat sa o directionam, prin meditatie şi rugaciune, catre aspectele superioare, spirituale şi catre ceea ce yoghinii numesc, chakre superioare, pentru a atrage şi pentru a da naştere unei fiinte cat mai elevate spiritual.

Momentul conceperii copilului trebuie sa fie unul în care ambii partenerii sa se afle într-o stare fizica, energetica, emotionala, mentala cat mai armonioasa, lipsita de stres. Este recomandabil, prin urmare, ca momentul conceperii copilului sa aiba loc într-o perioada de vacanta, de relaxare, într-un mediu nepoluat pe cat posibil. În acelaşi timp, se recomanda ca hrana sa fie cat mai pura, pentru ca aceasta se reflecta nu doar la nivelul sanatatii corporale, ci şi la calitatea emotiilor, gandurilor şi trairilor noastre”, conchide Dana tupa.

Dana Tupa este primul Expert Yoga Teacher din Romania care s-a acreditat la Yoga Alliance International USA cu cea mai înalta calificare, E-RYT500. Este şi Fondatorul PURNA Yoga Academy, prima şcoala de yoga din Romania acreditata la acelaşi for international

Adauga un comentariu