La psiholog

Cum ne putem detoxifia sufletul

Publicat: 12 iun. 2019
7

In fiecare zi suntem sub influenta toxinelor, atat la nivel fizic, cat si spiritual. Desi exista multe variante pentru detoxifierea corpului, actiunea de curatare a sufletului este la fel de importanta. Daca iti doresti sa-ti recapeti linistea interioara si sa observi frumusetea care te inconjoara dintr-o perspectiva calma este momentul sa iei masuri utile pentru detoxifierea sufletului. Modul in care reactionezi sau felul in care percepi diferite gesturi, atitudini si persoane poate fi afectat de actiunea nociva a factorilor care iti alimenteaza stresul, ingrijorarea si alte emotii negative. Iata cum trebuie sa procedezi pentru a realiza detoxifierea sufletului:
 
1. Elimina dezordinea. Poate ca aglomerarea diferitelor lucruri acasa ori la birou ti se pare mai degraba un lucru de ordin fizic, dar sa stii ca iti afecteaza fluxul de energie. Dezordinea intretine energia negativa si nu permite neutralizarea ei, ceea ce inseamna ca starea ta se va agrava pe masura ce eviti sa faci ordine. Redu numarul de lucruri pe care le ai, selectand numai obiectele de care ai nevoie cu adevarat. Renunta la orice lucru inutil si elibereaza-ti spatiul de lucru sau pe cel in care locuiesti. In acest mod vei fi revigorat, iar creativitatea va reveni in cel mai scurt timp.
 
2. Iesi la soare. Expunerea la actiunea elementelor naturale, mai ales la lumina soarelui, este foarte utila pentru eliminarea energiei negative. Nu numai ca vei obtine un plus de vitamina D, care va reduce stresul si previne depresia, dar vei creste cantitatea de energie pe care o ai la dispozitie, reducand riscul de epuizare.
 
3. Petrece timp in natura. Natura este cel mai bun remediu pentru tine. Hraneste corpul, mintea si sufletul si reprezinta opusul vietii cotidiene specifice oraselor aglomerate, in care suntem cu totii supusi unui nivel ridicat de stres si poluare. Timpul pe care il petreci in natura iti asigura o doza suplimentara de oxigen, in timp ce te ajuta sa te regenerezi in plan spiritual prin neutralizarea influentelor negative.
 
4. Mediteaza. Chiar si numai 5 minute pe zi de meditatie iti pot stabiliza echilibrul emotional, iar linistea si energia pe care le vei dobandi nu trebuie subestimate. Meditatia este foarte importanta pentru suflet, favorizand redobandirea calmului si a multumirii si evitarea agitatiei si a ingrijorarii cronice.
 
5. Fa miscare. Exercitiile fizice nu sunt utile numai pentru silueta, ci sunt esentiale si pentru a elimina excesul de energie, atat pozitiva, cat si negativa, care iti poate ingreuna actiunile.
 
6. Ai grija de tine. Meriti sa te rasfeti putin, chiar daca ai impresia ca nu ai nicodata timp pentru tine. Este un semn ca te iubesti si te apreciezi si o sansa ideala pentru a da mintii o pauza.
 
7. Fa ceva care te pasioneaza. Exista o tendinta accentuata de a te concentra pe obtinerea banilor sau a altor beneficii materiale in detrimentul desfasurarii activitatilor care iti fac placere. In plan emotional nu te vei simti deloc bine daca jobul tau nu iti place sau daca nu poti alege ce activitati desfasori. Nu inseamna ca ar trebui sa renunti, dar este indicat sa integrezi cel putin 30 de minute la nivel de zi in care faci ceva ce te face sa zambesti. Poate fi vorba despre sport, activitati creative, lectura sau iesiri in familie. Important este sa faci si ceea ce-ti doresti. Vei avea un sentiment de eliberare si vei zambi din toata inima. sursa: eva.ro

Adauga un comentariu