Sport

Cum poate ajunge Moraes la Steaua

Publicat: 23 ian. 2011
1

@ Cel mai ravnit jucator din Liga I, brazilianul Junior Moraes, ar putea ajunge in Ghencea datorita relatiilor dintre Gigi Becali, Ioan Becali si Viorel Hrebenciuc @ Moraes solicita un salariu stagional de 300 mii de euro, in timp ce Bistrita i-a fixat pretul la 1 milion de euro, plus TVA @ Soarta lui Moraes s-ar putea decide astazi

Varful brazilian dorit insistent în Ghencea este foarte aproape sa semneze o întelegere cu impresarul Ioan Becali, iar trecerea la Steaua e o chestiune de ore. Cu toate ca Gigi Becali a anuntat ca „mai sunt doar 10% sanse ca Moraes sa ajunga la Steaua!”, transferul sud-americanului la echipa pregatita de Lacatus se poate decide astazi.
Varful de 23 ani se pregateste cu Gloria Bistrita, însa asteapta ca negocierile dintre cele doua cluburi sa fie finalizate. În paralel, Moraes e hotarat sa semneze un contract de colaborare cu impresarul Giovanni Becali, fapt care-l va aduce foarte aproape de echipa antrenata de Marius Lacatus. Steaua a continuat sa negocieze cu Moraes în încercarea de a-l convinge ca sosirea sa în Ghencea ar fi cea mai potrivita miscare. „Ai vazut pe ce salariu a plecat Stancu la Galatasaray? Vino la Steaua, joaca bine si, cu siguranta, vei prinde un asemenea transfer în afara României! Steaua e un nume extrem de important, joaca an de an în Europa, nu ai cum sa nu te faci remarcat!”, i-au transmis emisari ai clubului din Ghencea.

Insusi senatorul Viorel Hrebenciuc, prieten foarte bun cu Gigi Becali, a negociat cu Moraes un eventual transfer in Ghencea.
Presedintele Gloriei, Jean Padureanu, a anuntat si ieri ca pretul atacantului sau este fix. „Vrem un milion de euro, plus TVA si 10% dintr-un viitor transfer!”, a anuntat Lordul. „Gigi, ia-l pe Moraes, ca nu te pacalesti. Stii ca eu nu te-am pacalit nici cu Tatarusanu, desi toata lumea spunea ca e o mare teapa!”, a continuat Jean Padureanu.
Initial spusese ca ar da maximum 700 mii euro în schimbul lui Moraes, insa acum Gigi Becali ar fi dispus sa ofere pretul cerut de cei de la Bistrita pentru a pune mana pe cel mai ravnit jucator din campionatul intern. În numai un an la Bistrita, Junior Moraes a marcat 20 goluri în toate competitiile. Daca vine în Ghencea, atacantul de 23 ani este vazut drept titular sigur în linia de atac a Stelei. Brazilianul ar putea juca fie varf împins în locul lui Bilasco, fie în partea stanga, într-un trio ofensiv din care ar mai face parte Szekely si Bilasco.

În afara Stelei, si Rapidul a ramas în cursa pentru golgheterul Bistritei. „Ne intereseaza în continuare Moraes. Este un fotbalist foarte bun. Oferta noastra de 700.000 euro pentru transferul sau e valabila, Bistrita trebuie sa se decida!”, a spus presedintele giulestenilor, Dinu Gheorghe.
Opt goluri a marcat Moraes în prima parte a sezonului. Stancu, cel pe care ar trebui sa-l înlocuiasca, a marcat de 13 ori. La Bistrita, Moraes castiga 80 de mii euro pe sezon, el solicitand la Steaua un salariu stagional de 300.000 euro.
Adauga un comentariu