Mama si copilul

Cum poate fi prevenita depresia la femeile gravide si la mamele tinere

Publicat: 22 feb. 2019

Numarul femeilor care sufera de depresie in timpul sau dupa sarcina este uimitor de mare, fiind una din cele mai frecvente probleme cu care se confrunta femeile in timpul si dupa sarcina. Un raport publicat de catre Preventive Services Task Force din SUA a constatat ca ingrijirea psihicului, cum ar fi screening-ul pentru sanatatea mintala si consilierea, previne in mod eficient depresia in randul tinerelor mame. „Trebuie sa identificam persoanele predispuse la despresie inainte de a se confrunta cu aceasta problema“, a precizat pentru New York Times Karina Davidson, membru al grupului de lucru. 

Depresia perinatala se refera la tulburari depresive in timpul sarcinii sau in perioada postpartum. Simptomele includ: pierderea interesului si a energiei, stare depresiva, fluctuatii de somn sau de pofta de mancare, abilitatea redusa de a gandi sau de a se concentra, sentimente de inutilitate, handuri recurente de sinucidere.

Boala mamei poate afecta, de asemenea, copilul. Aceasta afectiune poate duce la nastere prematura. Copiii mamei care au avut depresie perinatala dezvolta mai multe probleme de comportament, o functionare cognitiva mai scazuta si un risc crescut de aparitie a tulburarilor psihice, se arata in raport.  

Cum poate fi prevenita depresia perinatala: activitate fizica, consum sporit de acizi grasi Omega-3, scriere expresiva, antrenament de somn pentru sugari, consiliere, studiu, yoga.

Conform cercetatorilor, mamele care au aplicat metodele de prevenire a depresiei au inregistrat un risc cu 39% mai mic de a se confrunta cu aceasta problema. sursa: adevarul.ro
F.R.loading...

Adauga un comentariu