Sfatul medicului

Cum poate fi tinut sub control virusul herpes simplex

Publicat: 04 aug. 2016
7

E suficient sa atingi o leziune herpetica si gata, ai luat un virus de care nu mai scapi niciodata. Este vorba de herpes simplex, un microb despre care se spune ca afecteaza 90% din populatie. Il puteti lua si daca mancati sau beti dupa cineva care are o infectie in desfasurare, si, potrivit medicilor, cei mai multi se infecteaza inainte de a implini 18 ani.

Ce masuri urgente trebuie sa iei daca ai herpes

Cand se reactiveaza virusul herpetic
Odata contractat, virusul ramane latent si se manifesta in anumite perioade. Problema este ce il determina sa se reactiveze.
„De multe ori, noi cautam o alta infectie in spatele acestei infectii virale, poate sa fie o boala, diabet”, sustine dr. Gheorghe Enache, medic primar boli infectioase.

De asemenea, infectia se reactiveza dupa traume psihice sau dupa diete severe. Dietele hipocaloricele sunt un stres fizic extrem pentru organism.

Usoara intepatura, usoara roseata sunt semnele premergatoare puseului herpetic. In acesta faza, mergeti la medic, care va va recomanda o schema terapeutica.

„Prin repetitia acestetei terapii de episod, in timp, episoadele se spatiaza intre ele pana cand nu mai apar”, sustine prof. dr Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog.

Sunt insa si pacienti care nu reactioneaz la schema, iar medicii au drept recomandare doze mici de anti-virale timp de 6 luni.

Alimente care trebuie evitate atunci cand aveti herpes

Cancerul de buza seamana la inceput cu un mic herpes
Pe de alta parte, la primul puseu de herpes nu va auto-diagnosticati, ci mergeti la dermatolog ca sa primiti diagnoticul corect. Iata cea mai grava situatie: „Cancerul de buza apare ca un mic herpes, ca o mica julitura pe buza inferioara”, atrage atentia dr. Dorina Giurcaneanu, medic primar dermatolog.

7 plante care va scapa de herpes
Adauga un comentariu