News Flash:

Cum pot continua liceul absolventii scolilor de arte si meserii

14 Iunie 2006
928 Vizualizari | 0 Comentarii
• Pentru continuarea studiilor in aceeasi filiera, profil, specializare sau calificare profesionala, la admiterea absolventilor invatamantului obligatoriu, respectiv ai anului de completare, nu se va mai sustine examen
Tinerii care au absolvit invatamantul obligatoriu de zece clase, dar si anul de completare isi pot continua studiile, la cerere, in ciclul superior al liceului, la aceeasi filiera, profil sau specializare. Conform prevederilor din metodologia continuarii studiilor dupa finalizarea invatamantului obligatoriu, absolventii clasei a X-a de la scolile de arte si meserii (SAM) care au certificat de absolvire si certificat de calificare profesionala, nivel 1, pot urma anul de completare, la cerere, iar absolventii anului de completare, care au certificat de absolvire si certificat de calificare profesionala, nivel 2, pot merge in ciclul superior al liceului. Pentru continuarea studiilor in aceeasi filiera, profil, specializare sau calificare profesionala, admiterea absolventilor invatamantului obligatoriu, respectiv ai anului de completare, se face fara examen, prin inscriere la unitatea scolara la care acestia doresc sa isi continue studiile, in limita locurilor disponibile. De asemenea, candidatii care doresc continuarea studiilor in alta filiera, profil, domeniu sau specializare profesionala, trebuie sa sustina si sa promoveze examene de diferente. Locurile candidatilor din unitatea de invatamant care au promovat examenele de diferente, in perioada prevazuta de metodologie, dar au ramas corigenti, nu vor fi publicate ca fiind disponibile, decat dupa incheierea sesiunii de corigente, in cazul nepromovarii de catre acestia a examenelor respective. Candidatii care fie nu au promovat examenele de diferente, fie le-au promovat, dar nu pot fi admisi, din lipsa de locuri, la alta filiera au dreptul sa isi continue studiile, la cerere, in unitatea scolara respectiva, in filiera corespunzatoare celei pe care au urmat-o in anul precedent. In perioada 1-7 iulie are loc depunerea dosarelor de inscriere ale absolventilor invatamantului obligatoriu sau ai anului de completare, care indeplinesc conditiile legale pentru continuarea studiilor si care solicita sa fie admisi in alta unitate de invatamant decat cea in care au studiat. Admiterea candidatilor proveniti din alte unitati de invatamant, pe locurile ramase libere din anul de completare, respectiv din ciclul superior al liceului, se face in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in conformitate cu prevederile metodologice. Lista candidatilor admisi in unitatea de invatamant se afiseaza pana la data de 10 iulie. Pana atunci, aproape 8 mii de elevi trebuie sa sustina examenele de certificare a competentelor profesionale. Acestea se vor desfasura, in perioada 26-28 iunie, pentru absolventii de SAM, respectiv in perioada 29 iunie-1 iulie, pentru absolventii anului de completare, adica ai clasei a XI-a.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 22 queries | Mysql time :0.020342 (s)